Inge Driessen - It was n't a dream

Inge Driessen - It was n't a dream
 • Zondag 3 December 2017
 • Uur
  13:30
 • Locatie:
  Hal 1e verdiep
 • Organisator:
  Cc de Brouckere
 • Straat:
  Aartrijkestraat 6
 • Postcode:
  8820
 • Gemeente:
  Torhout
 • Telefoon:
  050 22 11 50
 • E-mail:
  ccdb@torhout.be

Inge Driesen (°1980, Mortsel, België) is een fotografe die woont en werkt in Borgerhout, samen met haar man en drie kleine kinderen. Als klein meisje was ze reeds gefascineerd door oude foto’s van haar grootouders en ging ze op zoek naar mooie beelden in de familiearchieven.
Het moederschap verlegde haar focus. Ze stopte met reizen, maar niet met fotograferen. In plaats van op zoek te gaan naar de verhalen van andere mensen, documenteert ze nu het dagelijkse leven van haar gezin.
Vorig jaar nam ze echter het reizen weer op door naar Zuid-Afrika te gaan. Ze werkte daar verder aan de reeks waaraan ze thuis begon.
‘It wasn’t a dream’ is een filmische familiestudie. Een vriend in Zuid-Afrika bracht haar in contact met enkele gezinnen in Kliptown. Zo was het mogelijk om een tijdje samen met hen door te brengen, ook al spraken ze niet dezelfde taal.

Inge Driesen is gefascineerd door herinneringen en hoe die zich in iemands geest opbouwen. Ze vraagt zich vaak af welke beelden uit het dagelijkse leven haar bij zullen blijven. Met haar foto’s gaat ze echter niet alleen op zoek naar hoe het nu is, maar ook naar hoe het had kunnen zijn, als een exploratie vol verlangen en nostalgie.
Op die manier vindt ze schoonheid in het leven van elke dag. Ze houdt van de manier waarop mensen, met al hun verlangens, proberen er gewoon het beste van te maken.

Hoewel ze vaak in interactie gaat met de mensen die ze fotografeert, stralen de foto’s een zekere afstandelijkheid uit. De cadrage draagt hier zeker toe bij. Er worden bovendien slechts weinig gezichten in beeld gebracht.
Handen en voeten zijn terugkerende motieven. Ook het regelmatige gebruik van het vogelperspectief draagt bij tot de sfeer van de beelden.

Door te focussen op intieme situaties uit haar eigen gezinsleven geeft ze een voorzichtige inkijk. Er wordt niets in scène gezet en er worden veel details uit de omgeving gebruikt, maar het is geen documentaire. Ook in Kliptown maakt ze foto’s die fragmenten zijn van het leven daar en slechts een deel van de werkelijkheid weergeven.

Op die manier maakt ze als fotograaf een ‘trailer’ die een sfeer en een stemming verbeeldt, waarna de kijker vrij is om de ‘film’ te maken, om het verhaal als het ware zelf een invulling te geven.

 

Cc de Brouckere
Aartrijkestraat 6
8820 Torhout
Tel.: 050 22 11 50
E-mail: ccdb@torhout.be

Openingsuren balie:
Elke werkdag van 13u30-17u30.
Het Cc is telefonisch bereikbaar van 8u30 tot 12u00 en van 13u30 tot 17u30.
Gesloten op zater-, zon- en feestdagen.

Bij voorstellingen/film is de balie 1 uur voor aanvang open.

 

 

Kalender

«  

maart

  »
ma di wo do vr za zo
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Cultuurcentrum de Brouckere op twitter

Links