Abattoir Fermé - De Kersenvla

Door veranderende coronamaatregelen is ons programma onder voorbehoud. In geval van annulering van een voorstelling, worden tickethouders gecontacteerd en worden tickets terugbetaald. Meer info i.v.m. onze coronamaatregelen vind je op onze pagina 'coronamaatregelen'.

Geen tickets meer beschikbaar? Schrijf je in op de wachtlijst. Per maand verhogen wij mogelijks onze capaciteit in navolging van de coronamaatregelen. Personen op de wachtlijst krijgen voorrang!

Danny Tsjechov, de minder bekende halfbroer van Anton, werd volstrekt talentloos geboren in 1851 te Minsk. Na een rechtszaak aangespannen door broer Anton – die in ‘De Struisvogel’ opvallende gelijkenissen met ‘De Meeuw’ ontwaarde – vluchtte hij naar een fermette, waar hij zich verder aan het schrijverschap wijdde. Danny stierf er een ellendige dood omstreeks 1905 en liet zijn twee zonen alleen een berg schulden en het manuscript van ‘De Kersenvla’ na. De tekst werd (terecht) nooit eerder integraal opgevoerd – tot nu…

In ‘De Kersenvla’ wordt veel gepraat en nog meer gehuild. Ergens is er ook een feestje, een begrafenis én een scène waarin Ranjevskaja een berg kersen overgeeft in een esthetisch verantwoorde emmer. Maar bovenal is ‘De Kersenvla’ een verhaal over het verlangen naar een wereld die niet meer bestaat.

Credits
TEKST EN REGIE: Stef Lernous
SPEL: Kirsten Pieters, Ellen Sterckx, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert, Louis van der Waal
DECOR- EN LICHTONTWERP: Sven Van Kuijk
TECHNIEK: Sven Van Kuijk, Thomas Vermaercke, Seppe Janssens
PRODUCTIE: : Abattoir Fermé in samenwerking met kunstencentrum nona
MET DE STEUN VAN: de Vlaamse Gemeenschap

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Inschrijven