NTGent, Tom Lanoye & Koen De Sutter - Wie is bang

IS THEATER ALS KUNSTVORM UNIVERSEEL OF EUROCENTRISCH-BLANK-PASSÉ?

Een ouder acteurskoppel –Els Dottermans en Han Kerckhoffs, die ook in het echte leven een stel zijn – maakt de balans op van hun liefde voor elkaar en voor het vak. Terend op hun bekendheid willen ze goed geld verdienen met een populaire repertoireklassieker over een scheldend en drankzuchtig koppel intellectuelen. Hun andere ensceneringen floppen. Alleen de scheldklassieker blijft volk lokken. Avond na avond zijn ze veroordeeld om tegenover elkaar te staan in steeds dezelfde rol.

Alleen hun tegenspelers veranderen regelmatig: twee jongere acteurs die na een tijdje, net als hun voorgangers, met slaande deuren vertrekken. Maar dan snelt Vadertje Staat te hulp. De nieuwe acteurs ontvangen een cultureel-sociale toelage op voorwaarde dat ze een buitenlandse afkomst en liefst ook een kleurtje hebben. De eerste kennismaking zet meteen alle onderhuidse conflicten op scherp…

Tom Lanoye (1958) is een van de meest gelauwerde Nederlandstalige auteurs en kind aan huis bij alle grote Europese theaterfestivals. Voor Wie is bang werkt hij samen met acteur en regisseur Koen De Sutter. De Sutter speelde bij NTGent de monoloog Martens, en regisseerde zo'n vijfentwintig producties.

Credits
Tekst: Tom Lanoye
Regie: Koen De Sutter
Spel: Els Dottermans, Han Kerckhoffs, Dilan Yurdakul, Tarikh Janssen
Productie: NTGent & Zeeland Nazomerfestival
Gerealiseerd met steun verkregen via de Belgische Tax Shelter

De voorstelling wordt ingeleid om 19.15 uur.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 18,00
Basistarief: 18,00 €; 60+, EDC: 17,00 €; -26: 15,00 €; Sociaal Pasje: 4,50 €

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Inschrijven

Organisatie

Cultuurcentrum de Brouckere