Refugees for Refugees - Concert

TIBET MEETS IRAK MEETS SYRIË MEETS AFGHANISTAN MEETS PAKISTAN MEETS BELGIUM

De groep 'Refugees for Refugees' van het label Muziekpublique verenigt tien muzikanten uit verschillende horizonten. Ze ontmoetten elkaar in België, waar ze als vluchtelingen erkend werden. Door samen muziek te maken creëren ze een uniek oeuvre waarmee ze de verschillende culturen, religies en muziektradities overbruggen. De muzikanten brengen een boodschap van hoop en veerkracht waarmee ze zowel nieuwe vluchtelingen als de lokale bevolking willen inspireren.
Na de productie van een eerste album 'Amerli' in 2016, besloten enkele van de muzikanten om het avontuur verder te zetten door middel van concerten. We zijn intussen twee jaar verder en het was een ongelofelijke ervaring!
Eerder dit jaar op 16 februari stelden de muzikanten hun tweede album 'Amina' voor in een uitverkochte AB.
Het eerste album werd niet alleen uitgeroepen tot 'het beste album van 2016' door Transglobal World Music Charts, de groep kreeg ook de kans om op grote podia te spelen en buitengewone live momenten te beleven. Zo stonden ze onder andere op Music Meeting (NL), Africolor Festival (FR), Espéranzah Festival (BE), Festival van 5 Continenten (CH), Globaltica Festival (PL), Festival van Vlaanderen (BE).
Deze voorstelling kadert in het stadsbreed project rond diversiteit 'Mag anders? Anders mag!' in Cc de Brouckere en de stad Torhout.
Met medewerking van de Ginter-partners.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Basistarief: 16,00 €; 60+, EDC: 15,00 €; -26: 13,00 €; Sociaal Pasje: 4,00 €

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Inschrijven

Categorie