Miet Warlop - Ghost Writer & The Broken Hand Break Uitverkocht

WAT GEBEURT ER ALS WE ONZE REM LOSSEN

Wie bekend is met het werk van Miet Warlop, weet dat ze zich nooit laat leiden door hypes. Miet kijkt, denkt na over wat ze ziet en distilleert daar een voorstelling uit. Zo ook bij Ghost Writer & The Broken Hand Break waarin ze onderzoekt wat gebeurt als we onze rem lossen.

Een handrem die niet langer functioneert kan een klassiek motief zijn voor nachtmerries – de controle verliezen, niet meer kunnen stoppen, op een ramp afstevenen. Anderzijds kan het ook betekenen: zich vrij voelen, zonder remmingen vooruitsnellen.
Maar is beweging altijd een beweging voorwaarts? Bewegen in cirkels betekent dat het einde het begin is, het begin van het einde.

Miet Warlop, cultuurambassadeur van Torhout, studeerde driedimensionale Kunst aan het KASK in Gent en is één van de bekendste Belgische kunstenaars op het vlak van podium- en (installatie)kunst.

In Ghost Writer biedt ze een moderne en Westerse versie van het Soefi-wervelen dat we associëren met de derwisjen. Drie performers draaien een uur lang om hun as. Bij Soefi-ceremonies wordt deze beweging uitgevoerd om een staat van religieuze extase te bereiken. In Ghost Writer wordt dit een experiment van waarneming, een gevoel van duizeligheid, maar ook een bespiegeling op wat de geesten zijn van onze tijd. De voorstelling is een mengeling van wervelende dans, voordracht en concert. Het is een experiment op de fijne scheidslijn tussen jezelf in de hand hebben en de controle verliezen.

In de pers
Lees een recensie in De Theaterkrant

Credits
Regie: Miet Warlop
Spel: Miet Warlop, Wietse Tanghe, Pieter De Meester
Muziek: Pieter De Meester
Productie: Miet Warlop - Irene Wool vzw & NTGent
Coproductie: Vooruit Gent, HAU Berlijn

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Basistarief: 16,00 €; 60+, EDC: 15,00 €; -26: 13,00 €; Sociaal Pasje: 4,00 €

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Organisatie

Cultuurcentrum de Brouckere