Film Parasite

Door veranderende coronamaatregelen is ons programma onder voorbehoud. In geval van annulering, worden tickethouders gecontacteerd en worden tickets terugbetaald. Meer info i.v.m. onze coronamaatregelen vind je op onze pagina coronamaatregelen.

Ki-taek en zijn werkloze familie verkeren in geldnood. Ze leven in een krappe en duistere woning zonder toegang tot Wi-Fi. Zijn kinderen besluiten op een dag om een diploma te vervalsen zodat zoon Ki-woo de privéleraar van Da-hye, dochter van de rijke familie Park, kan vervangen. Wanneer Ki-woo in de wereld van de rijke familie belandt, maakt hij van zijn nieuwe positie misbruik om ook zijn gezinsleden aan een baan te helpen. Terwijl ze doen alsof ze elkaar niet persoonlijk kennen, werken de gezinsleden zich in een mum van tijd in de luxueuze woning van de familie Park binnen. Hun nieuw bestaan loopt echter niet zoals gepland.

REGIE: Joon-ho Bong
SPEELDUUR: 132 minuten
TAAL: Koreaans
ONDERTITELING: NL
PRIJZEN: Oscar voor beste film 2020, Gouden Palm 2019, Oscar voor beste regisseur 2020, Oscar voor beste originele scenario 2020, Golden Globe voor beste buitenlandse film, ...

In de pers

Wie bij ‘Gouden Palm’ meteen denkt aan ontoegankelijke, contemplatieve drama’s zal aangenaam verrast zijn door Parasite. Meesterlijk gefilmd, vlijmscherpe satire én een verrukkelijk grappige publiekslieveling: Bong Joon-ho’s winnaar in Cannes is het allemaal.

De Morgen (★★★★★)

Scherpe satire, zwarte comedy, horror-­light, drama: Parasite is het allemaal. Maar dat dit een must-see is, komt vooral door de sensationele en verrassende manier waarop Bong Joon-ho van genre naar genre koorddanst. Mét een confronterende spiegel op zak.

De Filmkrant

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Inschrijven

Contact

Organisatie

Cultuurcentrum de Brouckere

Categorie