Het Nieuwstedelijk / Stijn Devillé - Vrede, Liefde & Vrijheid

Door veranderende coronamaatregelen is ons programma onder voorbehoud. In geval van annulering van een voorstelling, worden tickethouders gecontacteerd en worden tickets terugbetaald. Meer info i.v.m. onze coronamaatregelen vind je op onze pagina 'coronamaatregelen'.

Geen tickets meer beschikbaar? Schrijf je in op de wachtlijst. Per maand verhogen wij mogelijks onze capaciteit in navolging van de coronamaatregelen. Personen op de wachtlijst krijgen voorrang!

'Stijn Devillé doet het weer', kopte de Knack bij een vorig werk. Ook bij 'Vrede, Liefde & Vrijheid' mag je je verwachten aan een (theater)knaller van formaat.

In de marge van de onderhandelingen van het Verdrag van Versailles ontmoeten drie mensen elkaar in een hotellobby in Parijs. De Grote Oorlog is achter de rug, de sfeer is uitgelaten: de twenties staan ready to roar.

De jonge, briljante econoom John Maynard Keynes - openlijk biseksueel in een tijd dat dat nog strafbaar was - is één van de onderhandelaars. Op een nacht valt hij voor de charmes van Lydia Lopokova, een ballerina van de Ballets Russes die in hetzelfde hotel logeert. Zij houdt een Afrikaanse man in het hotel voor een bediende. Die blijkt echter Charles D.B. King te zijn, gezant van Liberia, het enige vrije Afrikaanse land.

King is de enige zwarte onderhandelaar op het congres. Er ontspint zich een gesprek over vrijheid. Waar ze alle drie naar op zoeken schijnen.

Een must-see voor iedereen die een voorliefde heeft voor geschiedenis en theater.

Extra
De voorstelling wordt ingeleid om 19.15 uur

Tekst en regie: Stijn Devillé
Dramaturgie: Els Theunis
Spel: Michaël Pas, Lisa Eder, e.a.
Muziek: Geert Waegeman
Coproductie: Het Nieuwstedelijk, Staatstheater Mainz, Theater im Bauturm Köln
Met de steun van: Tax Shelter, Gallop Tax Shelter

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 18,00
€ 15,00 (Vriendenpas, -26, EDC) € 4,50 (Sociaal tarief)

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Organisatie

Cultuurcentrum de Brouckere