Wim Mertens - Inescapable Tour Uitverkocht

Door veranderende coronamaatregelen is ons programma onder voorbehoud. In geval van annulering van een voorstelling, worden tickethouders gecontacteerd en worden tickets terugbetaald. Meer info i.v.m. onze coronamaatregelen vind je op onze pagina 'coronamaatregelen'.

Geen tickets meer beschikbaar? Schrijf je in op de wachtlijst. Per maand verhogen wij mogelijks onze capaciteit in navolging van de coronamaatregelen. Personen op de wachtlijst krijgen voorrang!

40 jaar Wim Mertens, een selectie van zijn bekendste composities

De gerenommeerde componist, schrijver en performer Wim Mertens onderneemt in 2021 een wereldtournee naar aanleiding van de 40e verjaardag van zijn muzikale carrière.

Mertens begon muziek te maken in 1980. De voorbije 40 jaar heeft hij zijn muzikale taal ontwikkeld tot een normatieve woordenschat door te schrijven voor verschillende ensembles en door zangcomposities en stukken voor symfonieorkesten te componeren.

De composities van Mertens hebben een sterk melodisch fundament en zijn vaak minimalistisch van aard. Zijn muziek werd door film, theater, dans, televisie en radio opgepikt en veroverde zo de harten van een breed publiek. 'Struggle for pleasure' (Proximusreclame) en 'Close cover' (begintune De Nachtradio) zijn slechts enkele bekende voorbeelden.

Vandaag heeft Mertens meer dan 70 cd's op zijn naam staan, waarvan hij de muziek regelmatig live brengt in heel Europa, Noord- en Centraal Amerika, Japan, Thailand en Rusland. Eind 2019 bracht Wim Mertens het album' Inescapable' uit, een limited edition-boxset die een overzicht biedt van vier decennia carrière.

Om dit 40-jarige jubileum te vieren, brengt Mertens een speciaal concertprogramma als overzicht van 1980-2020. Hij biedt zijn fans een selectie van zijn bekendste composities en introduceert ook zijn nieuwe album 'The Gaze of the West' (2020).

Wim Mertens komt in duobezetting naar ons cultuurcentrum.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 24,00
€ 21,00 (Vriendenpas, -26, EDC) € 6,00 (Sociaal tarief)

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Organisatie

Cultuurcentrum de Brouckere

Categorie