Stef Kamil Carlens - Clubconcert One Man Band

Door veranderende coronamaatregelen is ons programma onder voorbehoud. In geval van annulering van een voorstelling, worden tickethouders gecontacteerd en worden tickets terugbetaald. Meer info i.v.m. onze coronamaatregelen vind je op onze pagina 'coronamaatregelen'.

Geen tickets meer beschikbaar? Schrijf je in op de wachtlijst. Per maand verhogen wij mogelijks onze capaciteit in navolging van de coronamaatregelen. Personen op de wachtlijst krijgen voorrang!

Een begenadigd gitarist met een alsmaar diepere en warmere stem 

Stef Kamil Carlens (dEUS- en Zita Swoonoprichter) klinkt als herboren.
In 2019 leerde het grote publiek Carlens' muziek kennen door zijn opmerkelijke passage in 'Liefde Voor Muziek'. Daarin zorgde hij voor een frisse wind met verrassende versies van songs van onder andere Milow en Ilse DeLange.
In 2020 kwam de kers op de taart: de bekroning met een MIA in de categorie 'Beste Muzikant'.

In zijn soloshows omringt Carlens zich met een keur aan opmerkelijke instrumenten. Aan zijn voeten een houten basharmonium en percussie van schelpen en belletjes, rechts van hem een torentje vintage synths, orgeltjes en drummachines en rondom rond een reeks bijzondere gitaren, waarop hij met regelmaat z'n bottleneck laat sliden.

Het geheel vormt een kleurrijke biotoop waarin de rijke verbeeldingswereld van de songs uit zijn impressionante repertoire kan gedijen en hij sferen doet ontstaan die reiken van bluesy melancholie tot funky vrolijkheid. Omdat hij soms met zeven instrumenten tegelijkertijd in de weer is, lijkt het wel een soort choreografie, waarin minutieus getimede bewegingen een krachtige maar verfijnde eenheid van groove en melodie vormen.

'Carlens is een liedjesfluisteraar die met zachte stem betovering over onze hoofden uitstrooit, en hier is hij in zeer grote vorm.'
Humo (****)

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 18,00
€ 15,00 (Vriendenpas, -26, EDC) € 4,50 (Sociaal tarief)

Organisatie

Cultuurcentrum de Brouckere

Categorie