Belpop Bonanza - City Special

Door veranderende coronamaatregelen is ons programma onder voorbehoud. In geval van annulering van een voorstelling, worden tickethouders gecontacteerd en worden tickets terugbetaald. Meer info i.v.m. onze coronamaatregelen vind je op onze pagina 'coronamaatregelen'.

Geen tickets meer beschikbaar? Schrijf je in op de wachtlijst. Per maand verhogen wij mogelijks onze capaciteit in navolging van de coronamaatregelen. Personen op de wachtlijst krijgen voorrang!

De muzikale geschiedenis van Torhout volgens Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing

De muzikale geschiedenis van Torhout is a) groot en b) bijzonder. De hoogste tijd dus om die rijkdom in kaart te brengen en dan is er maar één adres: Belpop Bonanza,
de natuurlijke biotoop van Jan Delvaux en Jimmy Dewit a.k.a. DJ Bobby Ewing. Twee muziekfreaks met een specialisatie in de geschiedenis van de Belgische popmuziek.
De twee gaan op zoek naar sterke en merkwaardige verhalen die ze aankleden met muziek, foto's en bewegend beeld. De saus is humor, veel humor.

Delvaux en Dewit gaan bij elke show een stap verder. In 2019 begonnen ze aan hun grootste avontuur: maatwerk.
Belpop is alomtegenwoordig. Elke gemeente groot en klein heeft een schat aan verhalen. Bovendien is popmuziek het nieuwe erfgoed. Overal in het land wordt de eigen muzikale geschiedenis druk gedocumenteerd. En dus gaat Belpop Bonanza van nationaal naar lokaal.

De Belpop Bonanza City Special van Torhout wordt een spannende, grappige en entertainende revue over wat zich de voorbije 60 jaar op muzikaal vlak heeft afgespeeld in Torhout. Met eerst en vooral aandacht voor Rock Torhout natuurlijk. Maar ook Brahim, Simon Casier (Balthazar), Charles Dumoulin, Earect, Herr Seele, House Torhout, Masters@Rock en Hendrik Willemyns (Arsenal).

Een muzikaal geschenk voor de boffers.

'Belpop Bonanza is een must-see voor muziekliefhebbers, weetjesfreaks en alles daartussenin.'
Het Nieuwsblad (****)

Hieronder een gedicht van de Torhoutse stadsdichter Joris Denoo:

T/W

Nee:
T/W staat niet
voor Torhout/Wijnendale.
U hebt dit mis.

Het had gekund.
Welja.
W: zijn weiden, zijn kasteel.
Wie wil dat niet?

Geen nood:
het hoort erbij.

TeeWee was toen al www.

Zoals een snaar bij een gitaar.
Zoals een staart bij een paard.

Gewoon erbij.
T/W.

Zoals vanouds.

Joris Denoo (lente 2021)

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 18,00

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Organisatie

Cultuurcentrum de Brouckere

Categorie