Stefaan Van Brabandt, Frank Focketyn & Sien Eggers - SARTRE & DE BEAUVOIR

Door veranderende coronamaatregelen is ons programma onder voorbehoud. In geval van annulering van een voorstelling, worden tickethouders gecontacteerd en worden tickets terugbetaald. Meer info i.v.m. onze coronamaatregelen vind je op onze pagina 'coronamaatregelen'.

Geen tickets meer beschikbaar? Schrijf je in op de wachtlijst. Per maand verhogen wij mogelijks onze capaciteit in navolging van de coronamaatregelen. Personen op de wachtlijst krijgen voorrang!

Individueel zijn Sien en Frank straf, samen zijn ze grandioos

Na 'SOCRATES', 'MARX' en 'SPINOZA' komt filosoof en theatermaker Stefaan van Brabandt met het vierde luik in zijn theaterreeks rond grote filosofen.
Geen monoloog, maar een dialoog deze keer. En wel tussen het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie.
Frank Focketyn en Sien Eggers spelen Jean-Paul Sartre & Simone de Beauvoir.

Welke betekenis heeft hun filosofie vandaag nog? Wat betekent het om authentiek mens te zijn? Waarom zijn we 'gedoemd tot vrijheid'?
In 'SARTRE & DE BEAUVOIR' kijken dé cultfiguren van het Franse existentialisme terug op hun leven en denken. Én op hun turbulente liefdesrelatie.

Wie drie seizoenen geleden Johan Heldenbergh op onze planken zag staan met 'MARX' weet aan wat men zich kan verwachten: een theaterstuk dat majestueus gecomponeerd werd en gebracht wordt door twee straffe acteurs.

'De staande ovatie waarmee het publiek tekst en speler eren, maakt duidelijk dat Marx meer dan enkel soixante-huitards beroert. Van Brabandt bewijst nog maar eens dat een straffe tekstpartituur het mooiste vertrekpunt is voor een getalenteerd acteur om mee aan de slag te gaan. Heldenbergh maakt het in alle opzichten waar.'
De Morgen over 'Marx' (****)

Extra
De voorstelling wordt ingeleid om 19.15 uur

Concept, tekst en regie: Stefaan Van Brabandt
Spel: Sien Eggers, Frank Focketyn
Dramaturgie: Wannes Gyselinck
Productie: De Verwondering
Coproductie: Het Zuidelijk Toneel en Arenbergschouwburg Antwerpen

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 18,00
€ 15,00 (Vriendenpas, -26, EDC) € 4,50 (Sociaal tarief)

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Organisatie

Cultuurcentrum de Brouckere