Het Prethuis - De Scheve Schaats

West-Vlaamse situatiekomedie pur sang

Het is nog eens een echte ouderwetse winter. Al enkele dagen vriest het tot grote vreugde van de schaatsliefhebbers want de Damse Vaart is dichtgevroren en je kan van Brugge tot Sluis schaatsen.
Marcel haalt zijn oude schaatsen boven en spreekt af met zijn goede vriend Theo om de vaart af te schaatsen. Eenmaal bij Theo valt de afspraak echter in het (ijskoude) water; Theo heeft een dringende zakelijke verplichting en moet de afspraak afzeggen. Zijn vrouw Regine stelt voor dat zij met Marcel mee gaat schaatsen. Hij is bij Regine trouwens in goede handen, zij was vroeger namelijk een gevierd kunstschaatsster (tot dat ene voorval op de Europese kampioenschappen in Oslo).
Het wordt een gezellige schaatsrit, van de kou is niet veel te merken en het duurt niet lang of ze schaatsen scheef. En nu? Komt Theo dit te weten? Marianne de beste vriendin van Regine in elk geval wel. Kan zij haar mond houden of misschien heeft ze zelf ook wel iets te vertellen, ….

Stof genoeg dus voor een nieuwe hilarische (West-Vlaamse) komedie. De personages
bewegen zich op glad ijs en voor ze het goed en wel beseffen is de situatie niet meer te overzien. Gelukkig voor het publiek want die gaan smullen van de bochten die worden (scheef) geschaatst.

Credits
'De Scheve Schaats' is zoals altijd van de hand van Jeroen Maes. Het wordt gebracht door een doorwinterde cast: Peter Bulckaen, Leen Dendievel, Katrien Vandendries, Alexander Metselaar en Jeroen Maes.

www.prethuis.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 18,00
Basistarief: 18,00 €; 60+: 17,00 €; -26: 15,00 €; Sociaal tarief: 4,50 €; Groepen vanaf 15 personen: 16,00 €; Sociaal tarief: 4,50 €; EDC: 17,00 €

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Inschrijven