The Skinny Genes - Eva De Roovere & Wim Punk + band

Vervlogen en ongrijpbare liefdes, dromen van vrijheid ...

Het stond in de sterren geschreven dat Wim Punk en Eva De Roovere (neef en nicht) ooit samen een plaat zouden maken.
Wim was sowieso de rockster van de familie. Als frontman en songschrijver van The Wolf Banes schreef hij zijn eigen hoofdstuk in de Belpopgeschiedenis. 'As The Bottle Runs Dry' –niet eens representatief voor de punkpop waar de band in grossiert- is tot vandaag een vaderlandse classic. Ook Eva fietste intussen een opmerkelijk parcours bij elkaar. Als zangeres bij de legendarische folkgroep Kadril, natuurlijk. Maar ook als gezicht bij Oblomow. Al kwam de echte doorbraak er pas toen ze in 2006 solo ging. Debuutplaat De Jager –met hits 'Fantastig Toch' en 'Anoniem-' werd een doorslaand succes, en met nog een handjevol cd's werkte ze zich op tot één van de sterkhouders uit de Nederlandstalige popmuziek.

Deze keer laten ze vooral elkaar schitteren: de stemmen blenden zoals je dat alleen in family-bands hoort. Vervlogen en ongrijpbare liefdes. Het lef vinden om uit de ratrace van het dagelijkse bestaan te stappen. Dromen van vrijheid. Mensen observeren die –zoals Nietzsche al vaststelde- de muziek niet kunnen horen terwijl anderen erop dansen.
Het stond in de sterren geschreven dat Eva en Wim ooit samen zouden werken. Toegegeven: er is tijd overheen gegaan. Maar het was het wachten meer dan waard.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 20,00
Basistarief: 20,00 €; 60+: 19,00 €; -26: 17,00 €; Sociaal tarief: 5,00 €; Groepen vanaf 15 personen: 18,00 €; EDC: 19,00 €

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Inschrijven

Categorie