Ellis Meeusen & Bjarne Devolder - Faren (16+)

'Jonge schrijver Ellis Meeusen heeft met' Faren' een intrigerend en emotioneel overweldigend toneelstuk geschreven, meer dan alleen een indrukwekkende masterproef. De poëtische kracht van haar vertelstem zal hopelijk nog in veel nieuwe stukken te beluisteren zijn.'
Theaterkrant

Met 'Faren' schreef Ellis Meeusen een opmerkelijke en pakkende theatertekst

Ellis Meeusen schreef en speelde 'Faren' oorspronkelijk als masterproef tijdens haar opleiding aan LUCA School Of Arts (Leuven). Ze herwerkte het ijzersterke stuk tot een dialoog die ze samen met jong spelerstalent Bjarne Devolder brengt.

Ellis liet zich voor deze voorstelling inspireren door de mythische liefde tussen Orpheus en Eurydice, maar vertelt een heel nieuw verhaal over mensen van nu.
Een jonge vrouw rijdt met haar lief naar het zuiden van Frankrijk, een rit die ze vroeger jaarlijks met haar gezin maakte. Herinnering en heden lopen door elkaar, terwijl ze de weg zoekt in een donkere nacht.

'Faren' vertelt een verhaal over reizen en sterfelijkheid. Over licht in het duister. Over omkijken en tegelijkertijd vooruit reiken. En over waar naartoe, als je niet meer voor- of achteruit kan.

De ontroerende voorstelling wordt gepresenteerd in een unieke setting: een tot minitheater omgebouwde trailer, voor maximaal 30 toeschouwers per voorstelling.

Op locatie
Deze voorstelling zal plaatsvinden in een omgebouwde trailer die geparkeerd staat op site Thor, Industrielaan 19, Torhout.

Tekst: Ellis Meeusen
Spel: Ellis Meeusen, Bjarne Devolder
Geluid: Lucas Derycke
Techniek: Jan Dewyn, Franco Vandaele
Productie: CC De Steiger Menen i.s.m. Het Nieuwstedelijk
Met de steun van: de Vlaamse Overheid
Met veel dank aan: Jan Dewyn, Franco Vandaele, Peter Anthonissen, Bart Bogaert, Kris Cuppens, Michael De Cock, Els Janssens, Isabel Leybaert, Yassine Ouaich, Sara Vertongen, Jan Van Camp

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 14,00
€11,00 (Vriendenpas, EDC, -26) €3,50 (Sociaal tarief)

Organisatie

Cultuurcentrum de Brouckere