Jan Swerts - Oud Zeer

'Broze maar pijnlijk mooie muziek, waarbij niet alleen iedere noot, maar ook iedere stilte bijdraagt aan een magnifiek totaalplaatje.'
Cutting Edge

'Oud Zeer' is een memento mori, waarin Jan Swerts ons herinnert aan het troostende feit dat we er weldra nooit meer zullen zijn

Jan Swerts, pianist, componist en songwriter, doolt wel vaker 's nachts op kerkhoven rond. Hij houdt van de stilte die er hangt en van de herinneringen die er boven de zerken zweven. En van de confrontatie met de eindigheid, ook daar houdt Jan van.

Het nieuwe album 'Oud Zeer' is een muzikaal grafduinen. Tien pianonummers die stuk voor stuk vernoemd zijn naar grafschriften die Jan de afgelopen jaren op begraafplaatsen las. Na 'Weg', 'Anatomie van de Melancholie' en 'Schaduwland' voelt dit als een logische volgende stap aan. Immers, al zijn hele leven is Jan Swerts nieuwsgierig naar wat de tand des tijds met de mens uitricht, met zichzelf niet het minst, en dan zijn begraafplaatsen nooit ver weg.

Muzikaal is 'Oud Zeer' een stuk kaler, een pak meer uitgebeend dan zijn vorige albums. Piano, stem, hier en daar wat gitaar of strijkers: meer is er niet. Een efficiënte 'detox' voor het teveel aan lawaai, stress en ego dat zo eigen is aan de moderne tijd.

Op locatie
Deze voorstelling zal plaatsvinden op Begraafplaats De Warande, Warandestraat, Torhout.
Bij slecht weer wordt uitgeweken naar het cultuurcentrum (tickethouders worden tijdig verwittigd via mail).

Viool: Beatrijs De Klerck
Cello: Sam Faes
Gitaar: Kevin Imbrechts
Gitaar: Gianni Marzo
Piano en zang: Jan Swerts

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 18,00
€15,00 (Vriendenpas, EDC, -26) €4,50 (Sociaal tarief)

Waar

Begraafplaats 'Stiltepark'

Organisatie

Cultuurcentrum de Brouckere

Categorie