Meta Ensemble - Tegen de stroom in

Een voorstelling met composities die baanbrekend waren voor de tijd waarin ze geschreven werden

Het Meta Ensemble, bestaande uit jonge Belgische muzikanten met de unieke bezetting van saxofoon, altviool en harp, neemt je mee op een muzikale herontdekking.

Wat hebben een werk van een jonge componist en de opera - die als eerste werd opgevoerd voor een zowel wit als zwart publiek - gemeenschappelijk? Hoe komt het dat een werk dat aanvankelijk als 'leuk om te schrijven maar niet om naar te luisteren' ontvangen werd, nu als de aanzet van de hedendaagse muziek gezien wordt? Wat is de overeenkomst tussen een klaagzang van een Engelsman voor zijn Ierse vrienden in een tijd van oorlog tussen beide gemeenschappen en het oeuvre van een componist die, ondanks zijn wens om te experimenteren en te vernieuwen, populaire muziek moest componeren om zijn brood te verdienen?

Het zijn muziekstukken die, elk op hun eigen manier, vernieuwend waren. Meta Ensemble durft op hun eigen manier de reeds bewandelde paden te verlaten.

Laat je meeslepen in 'Tegen de stroom in' door deze mooie muziek en ontdek aan de hand van anekdotes wat deze muziek zo ongewoon en uniek maakt.

Op locatie
Deze voorstelling zal plaatsvinden in de Grote Kapel Ten Walle, Bruggestraat 14, Torhout.

Altviool: Xavier Timmermans
Harp: Judith Soumillion
Saxofoon: Cédric Delvaux

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 14,00
€11,00 (Vriendenpas, EDC, -26) €3,50 (Sociaal tarief)

Waar

Oud Hospitaal Ten Walle, Bruggestraat 14

Organisatie

CC de Brouckere

Categorie