Hetty Helsmoortel - Missie 2022 (16+)

'Hetty Helsmoortel: de droomdate voor wie de wetenschap vertrouwt én wantrouwt'
Focus Knack (***)

Raak verwonderd, overweldigd en geïnspireerd door de meest spraakmakende wetenschappelijke gebeurtenissen van het voorbije jaar

Hetty Helsmoortel is ondertussen geen onbekende meer. Niet alleen maakt ze samen met onder andere Lieven Scheire maandelijks de populairste Nederlandstalige podcast over wetenschap en technologie 'Nerdland', ook was ze te zien als gast in onder andere het televisieprogramma 'Vrede op Aarde' of 'De Ideale Wereld'.

Hetty Helsmoortel serveert in 'Missie 2022' opnieuw een scherpe analyse van het voorbije wetenschapsjaar. Dat doet ze in haar kenmerkende stijl: helder, humoristisch en hoopvol. Als het maar met de letter H begint, moet Hetty gedacht hebben. Ze heeft dan ook de gave om ingewikkelde dingen begrijpelijk uit te leggen aan een groot publiek.

Waarom was de lancering van de James Webb telescoop zo'n groot nieuws?
Welke impact heeft de oorlog in Oekraïne op de voortgang van de wetenschap?
En waarom is het geen goed idee om juwelen te dragen die 5G-stralen blokkeren?
Dat, en véél meer, kom je te weten in 'Missie 2022'. Dé wetenschapsshow die je moet gezien hebben om het afgelopen jaar helemaal te begrijpen.

Een must-see voor elke (jong)volwassene met een gezonde interesse in de wereld om ons heen. Geen specifieke wetenschappelijke voorkennis vereist.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 16,00
€4,00 (Sociaal tarief)

Organisatie

Cultuurcentrum de Brouckere