Het Banket, I SOLISTI & Vlaams Radiokoor / Jan Decleir - Landru Uitverkocht

'De mooiste momenten zijn deze waarop de vier muzikanten Decleirs spel subtiel ondersteunen, met dank aan Neyrincks doeltreffende compositie die op de juiste momenten dreiging suggereert, troost biedt, ontroert of simpelweg voetstappen suggereert.'
Knack Focus (***)

Een geestig proces van een moordzaak zonder lijken

Welgestelde alleenstaande man (46j.) zoekt charmante dame om hem te vergezellen tijdens een rijkelijk diner, een avond in het theater of een uitstap naar het platteland.

Henri-Désiré Landru lijkt een keurige heer, maar schijn bedriegt. Deze burgerman, echtgenoot en vader van vier heeft een buitengewone aantrekkingskracht op vrouwen. Zo lokt de charmante Landru gedurende vier jaar (1915-1919) maar liefst 283 dames, vooral weduwes die hun man verloren in de Grote Oorlog. Hij belooft ze de hemel, maar uiteindelijk verdwijnen ze in zijn oven. Behalve hoge stapels kleren en wat as, blijft er van zijn slachtoffers niets over.

De enige getuige van deze gruweldaden is Landru zelf. Tijdens het proces ontpopt Landru zich tot meesterverleider van rechtbank, jury en publiek. De sluwe moordenaar weet elke beschuldiging op komische en spitsvondige wijze te weerleggen.

Jan Decleir kruipt op meesterlijke wijze in de huid van seriemoordenaar Landru. Evenwaardig naast theater staat de muziek van het blaaskwartet I SOLISTI. Zij nemen je instrumentaal mee in dit ongelofelijke, waargebeurde verhaal. Twee sopranen van het Vlaams Radiokoor overschouwen het geheel en vertolken onder meer de stem van de vermoorde vrouwen.

Extra
De voorstelling wordt ingeleid om 19.15 uur door het gezelschap.

Spel: Jan Decleir
Ensemble: I SOLISTI i.s.m. Vlaams Radiokoor met Francis Pollet (fagot), Bram Fournier (trombone), Simon Van Hoecke (trompet), Tomonori Takeda (klarinet), Kelly Poukens (sopraan), Jolien De Gendt (sopraan)
Concept: Het Banket i.s.m. Francis Pollet
Tekst en regie: Tristan Versteven, Brechtje Louwaard
Muziek: Frederik Neyrinck

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 18,00
€15,00 (Vriendenpas, EDC, -26) €4,50 (Sociaal tarief)

Waar

Organisatie

CC de Brouckere