Admiral Freebee - Concert

'Wat Admiraal Van Laere op 'The Gardener' met voor hem nieuwe instrumenten als synths en drumcomputers klaarspeelt, laat vermoeden dat hij in een vorig leven niks anders heeft gedaan, maar dat hij het stomweg was vergeten.'
Humo (****)

Admiral Freebee is back, but not as we know him

De charismatische bard die ons classics schonk als 'Rags 'n Run' en 'Nothing Else To Do' werd door een vervelende armblessure verplicht om zijn gitaar tijdelijk aan de wilgen te hangen. En dus stortte de admiraal zich op ergonomisch verantwoorde keyboards en allerhande elektronica. Daarbij heeft hij zijn creatief proces verrijkt zonder dat hij zijn ware aard verloochent: filmische pareltjes, ondergedompeld in uitwaaierende toetsenpartijen en met daar bovenop de stem die we zo goed kennen. Het mondde uit in een prachtig, nieuw album getiteld 'The Gardener', dat kon rekenen op heel mooie recensies. Eerste single is het okselfrisse, lichtjes naar de beste Robert Palmer neigende 'Coming Of The Light', in een rechtvaardige wereld één van de eerste grote corona popclassics. 'I forgot how much light existed in the world', zingt Van Laere – een zoekend mens van nature, die zelfs teruggeworpen op zichzelf de kunst van het relaxed doch retestrak swingen als geen ander blijkt te beheersen.

Admiral Freebee doet het volgend voorjaar intiem in duo samen met Senne Guns. Ze brengen de nummers zoals ze ontstaan zijn. Het nieuwe werk zal vertegenwoordigd worden, maar uiteraard zullen de hits niet ontbreken!

Zang, gitaren, mondharmonica, keyboards: Admiral Freebee
Zang, toetsen, elektronica: Senne Guns

Extra
Genoten van de voorstelling? Senne kan je samen met Lokko aan het werk zien op 29 april.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 24,00
€21,00 (Vriendenpas, EDC, -26) €6,00 (Sociaal tarief)

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Organisatie

CC de Brouckere Torhout

Categorie