Zonzo Compagnie - Thelonious (6+) Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

'In Thelonious draait het niet om feiten, het draait helemaal om de muziek. Geholpen door de video en de fratsen van de muzikanten pakt die de zaal volledig in – elk nummer een nieuw hoogtepunt.'
De Standaard (****)

Een rollercoaster door het leven en werk van jazzlegende Thelonious Monk

Wederom neemt Zonzo Compagnie het muzikale universum van een unieke componist onder de loep. Na de internationale hit 'Mile(s)tones', over Miles Davis, is het de beurt aan een andere legendarische jazzmuzikant: Thelonious Monk! Die voorstelling leverde niet alleen lof op, maar werd ook de winnaar in de categorie 'Public Choice' van de Yam Award (2019).

De even koppige als geniale Thelonious Monk maakte muziek vol verrassende harmonieën en avontuurlijke ritmes. Muzikanten van het gerenommeerde jazztrio De Beren Gieren nemen je mee in die unieke muzikale wereld van de New Yorkse jazzheld. In een indrukwekkend videodecor met beelden van Nele Fack betrekken ze je bij Thelonious' experimenteerdrang en tonen ze je telkens weer nieuwe kantjes van deze boeiende muzikant. Benjamin Vandewalle zorgt voor een levendige regie en lokt de muzikanten mee in een hilarische choreografie.

Spring mee op deze beboptrein met het 'Genius of Modern Music' en kruip onder de huid van Thelonious. Bestemming onbekend, maar een waanzinnige rit verzekerd!

Creatieve omkadering
Na de voorstelling gaan we aan de slag met het thema van de voorstelling begeleid door een creatief docent.

Regie: Benjamin Vandewalle
Drums: Simon Segers / Frederic Meulyzer
Piano: Fulco Ottervanger / Seppe Gebruers
Bas: Lieven Van Pée
Coproductie: Handelsbeurs, Krokusfestival, KAAP, De Grote Post
Met de steun van: Vlaanderen, het Creative Europe Programme van de Europese Unie
Video: Nele Fack/Studio Sandy
Technisch ontwerp: Pieter Nys, Steven Bontinck
Kostuums: Johanna Trudzinski
Techniek: Pat Caers

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 10,00
€7,00 (Vriendenpas, EDC, -26) €2,50 (Sociaal tarief)

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Organisatie

CC de Brouckere

Categorie