Kunstendag voor Kinderen - Torhout Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Een leuke dag vol kunsten voor het hele gezin

Elk jaar, op de derde zondag van november, viert Vlaanderen 'Kunstendag voor Kinderen'. Op die dag kunnen kinderen en hun familie een hele dag kunst beleven. Er is aan iedereen gedacht: aan erg jonge en iets oudere kinderen, tot twaalf jaar. (Groot)ouders, ooms, tantes, broers en zussen… iedereen is welkom om te proeven van verschillende kunstvormen.
Wedden dat je achteraf goesting hebt op meer?

WORKSHOPS EN DOE-ACTIVITEITEN

In de Brouckere kan je terecht voor workshops, doe-activiteiten en véél meer! Onze partners Gezinsbond, de Kunstacademie, Bib, Sociaal Huis en Huis van het Kind zetten hiervoor hun beste creatieve beentje voor. Het volledige programma volgt op de website.

FroeFroe - Pretpakket, the prequel - Doorlopend / Lokalen
FroeFroe voorziet met hun sprookjesachtige interactieve attracties ons festival van topanimatie! Grazende drollen, de varkensrace, de tandenfee, de rode schoentjes, de blikvanger, kabouterkegelen, unicorn botsauto's… Ze brengen het allemaal mee.

Tekenteam TOTE - Op avontuur in het krijttijdperk - Doorlopend / Tentoonstellingshal
Tekenteam TOTE neemt je mee op wilde krijtavonturen. Op basis van jouw idee wordt een tekening gemaakt waarbij jij letterlijk deel uitmaakt van het kunstwerk. Nadien word je samen met de krijttekening vereeuwigd op foto!

Gezinsbond - LEGO ROCKS! - Doorlopend / Tentoonstellingshal
De Gezinsbond zorgt voor een grote hoeveelheid legoblokken waarmee je je verbeelding de vrije loop kan laten gaan.

Ellen Mortier - Buttons - Doorlopend / Tentoonstellingshal
Samen met Ellen maak je kunstige buttons in natuurthema. Met deze pareltjes loop je gegarandeerd in de kijker!

Huis van het Kind - Blote Voetenpad - Doorlopend / Overloop 1e verdiep
Ga mee op avontuur met Huis van het Kind! Trek je stoutste schoenen uit en voel de natuur onder je voeten.

Kunstacademie - De talenten van de natuur - Doorlopend / Zolder
Samen met de Kunstacademie ga je als echte kunstenaars op zoek naar de vele talenten van de natuur. Met potlood, stift, krijt en vele andere materialen wordt een groepswerk gemaakt waarin bergen, vulkanen, watervallen en natuurlijk heel veel dieren een bijzondere plaats zullen krijgen. Doe je mee?

Yves Malfliet - Werken met keramiek (8+)* - Per groep / Congreszaal
Laat je inspireren door de tentoonstelling 'I N V A S I O N' van kunstenaar Yves Malfliet, die loopt in het Ravenhof, en maak - begeleid door de kunstenaar - een werkje in klei van het kunstwerk dat je het meest inspireert.
Schrijf je in voor de groep van 14u00 of 15u30.

VOORSTELLINGEN

hetpaleis / Post uit Hessdalen - licht, lichter, liegt (4+)*
Een voorstelling in een omgebouwde bus over hoe je de dingen anders bekijkt, wanneer je ze anders belicht. Ontdek een wereld van lichtknopjes, zonsopkomsten en vergeten straatlampen.

FroeFroe - Zeeboenk (6+)*
Voor en over (klein)mannen met baarden en loze meisjes (die willen gaan varen).

TICKETS

Workshops en doe-activiteiten: gratis

Voorstellingen: 5 euro (basis) / 1,25 euro (sociaal tarief)

WINTERBRADERIE

In de winkelstraten vindt ook de Winterbraderie plaats, gestuurd vanuit de dienst lokale economie. Het weekend van 19 en 20 november zetten de winkels in Torhout hun deuren voor jullie open en staat winkelplezier en beleving centraal. Er wordt een programma uitgewerkt met optredentjes en animatie, en de Torhoutse horeca staat klaar met een drankje en een hapje. Hou www.torhout.be en onze social media in de gaten voor meer gedetailleerde info.

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Organisatie

CC de Brouckere

Categorie