Yves Malfliet - I N V A S I ON

Men neme een halve bak gemengd aardewerk en porselein uit grootmoeders 'wunderkammer' en een halve bak eigen baksel, overgieten dat met een saus van levendig glazuur, bakken het in de oven … et voilà: la condition humaine. Zo zou in een satirisch programma het recept voor een 'echte' Yves Malfliet kunnen luiden. Natuurlijk ga je dan voorbij aan het kunstenaarschap van de maker, de zeggingskracht en vooral de gelaagdheid van het werk.

Malfliets beelden zijn intrigerend, onverwacht en anekdotisch. Zijn werken zijn theatraal en dikwijls vervreemdend dubbelzinnig: achter het masker van het amusement gaat dikwijls heel wat sarcasme, bittere realiteit en narratieve absurditeit schuil. Dikwijls maakt Malfliet gebruik van 'bibelots' die figureren als acteurs in zijn beeldentaal.

Zijn werken vragen een relativerende benadering, want met zijn spontane, eclectische, improviserende stijl positioneert Yves Malfliet zich als een 3D-'cabaretier'. De werken krijgen het statuut van een hedendaags sprookje met operaclichés, balancerend tussen naïviteit, het sacrale en het mystieke, waarbij de conceptuele, narratieve slagkracht het vakmanschap overstijgt.


Op locatie
Deze tentoonstelling zal plaatsvinden in Kasteel Ravenhof, Ravenhofstraat 5, Torhout, in organisatie van Vrijetijdshuis Torhout.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Kasteel Ravenhof

Organisatie

Cultuurcentrum de Brouckere