Avondfilm - Zillion

'Een Vlaamse Wolf of Wall Street, met Jonas Vermeulen als wolf met lelijk brilletje en Matteo Simoni als Dennis Black Magic.' - De Standaard

Party like it's 1997!

Computergenie Frank Verstraeten is klein van gestalte, zijn ambities des te groter. Met megadiscotheek Zillion bouwt hij in Antwerpen de place to be voor uitgaand Vlaanderen en ver daarbuiten. Frank paradeert er met Vanessa, de mooiste vrouw van België terwijl partner in crime en pornokoning Dennis Black Magic voor de pikante acts zorgt. Frank wordt even beroemd en berucht als z'n discotheek, maar trapt daarbij al te vaak op de verkeerde tenen.

"Het leven van selfmade man Frank Verstraeten die de uitgaanswereld in België naar een hoger niveau tilde en zichzelf gaandeweg verloor in de chaos van seks, drugs en dancemuziek, is er één die absoluut een eigen film verdient."

Vijfentwintig jaar nadat de notoire danstempel Zillion - met bijhorend crimineel randje - een begrip werd in het uitgaansleven, brengt Robin Pront het verhaal van de omstreden Frank Verstraeten naar het grote scherm. Wie eind vorige eeuw nachten wegdanste op de muziek van toen, kan rekenen op een zinderend verhaal in een jasje van nostalgie. Maar ook voor de andere generaties is Zillion een film om gezien te hebben. Al is het maar om het exuberante nachtleven uit de nineties te (her)beleven.

De film zorgde niet alleen voor uitverkochte zalen, ze sleepte ook de Diamanten Filmprijs in de wacht op het Filmfestival van Oostende. Zillion werd ook viertien keer genomineerd voor de Ensors.

De film is Vlaams gesproken.

Met Jonas Vermeulen, Charlotte Timmers, Matteo Simoni. Barbara Sarafian en Geert Van Rampelberg

Regie: Robin Pront

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 7,00
Vriendenpas / - 26 j : 4,00 euro

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Organisatie

CC de Brouckere Torhout

Categorie