Piet Van Dycke / Circumstances - EXIT

'EXIT is een speelse en geraffineerde combinatie van acrobatiek, dans, slapstick en evenwichtskunst. Het werk van jonge choreograaf Piet Van Dycke blinkt uit door een organische mix van lichtvoetigheid en zwaarte.' ★★★★ Volkskrant

Een adembenemende voorstelling die circus en dans balanceert

 ‘EXIT’ toont de ontmoeting van vier individuen die één collectief pad belopen. In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen ze in en door de ruimte. Ze drijven elkaar aan, lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze komen toe en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen. We bewegen ons als mens sowieso altijd voort. Maar wat als je altijd ‘onderweg’ bent en nooit ergens kan thuiskomen? En wat met het spanningsveld tussen het individu en de groep? In hun zoektocht naar onafhankelijkheid hebben ze elkaar meer dan ooit nodig. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Een flirt met risico.

Een spannende, impressionante en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging, partneracrobatie en balansbord samenvloeien. Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline (bascule, straps, trapeze en acrodans). Vier individuele disciplines in één collectieve taal.

Volwassenen, kinderen vanaf 8 jaar welkom

Concept, choreografie: Piet Van Dycke

Performers: Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner en William Blenkin

Muziek: Bastiaan van Vuuren/Bastian Benjamin

Dramaturgie: Marie Peeters

Installatie: Arjan Kruidhof en Arjen Schoneveld

Scenografische ondersteuning: Menno Boerdam

Techniek: Casper Van Overschee

Vooronderzoek: Bavo De Smedt, Marius Cavin en Raff Pringuet

Coproductie: Festival Circolo, DansBrabant, Theater op de Markt-Dommelhof, HET LAB Hasselt, circ’uit, Miramiro, Cirklabo

Met steun van: PLAN, Stad Leuven, Grensverleggers/deBuren (een regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland)

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 14,00
Vriendenpas, -16 jaar, EDC: 11,00 euro / Kansentarief met UiTPAS Regio Brugge: 2,8 euro

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Organisatie

CC de Brouckere Torhout