kinderenvandevilla / Roel Swanenberg & Jef Van gestel - Leeghoofd (4+) Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

'Zelfs met klanken maakt Leeghoofd beelden. (…) met niet meer dan platte plastic toch volle pret en poëzie creëren, in een onstuimig ritme dat je zelden op scène ziet. Met brio bewijst Leeghoofd dat theater geen bubbel is, of verbeelding een lege doos. Je beseft weer dat de banaliteit van de realiteit, niet aan de realiteit ligt maar aan jezelf.'
Wouter Hillaert, ★★★★ De Standaard

'Een verfrissende ode aan de fantasie die elke mens deugd doet. Als happen in jouw lievelingstaart.' Els Van Steenberghe, ★★★★ Knack Focus

 

Een theatraal en muzikaal gedicht waarin zintuigen de hoofdrol spelen, in de paasvakantie

Een jongen zet een grote, witte bol op zijn hoofd. Vanaf dan is hij Leeghoofd die leeft in zijn eigen bizarre wereld. Met stickers, trechters, voetbalsokken en ander materiaal maakt hij ogen, oren, mond en neus. Hij vertrekt op ontdekkingstocht en tast zijn omgeving op speelse wijze af.

'Leeghoofd' werd geselecteerd voor Het Theaterfestival 2014 en speelde meer dan 300 keer in binnen-en buitenland. Kinderenvandevilla herneemt met veel plezier deze succesvoorstelling die in 2013 het licht zag in coproductie met Tuning People.

 

Artistiek achterafje: na de voorstelling gaan we aan de slag met het thema van de voorstelling, in een gratis workshop begeleid door een creatief docent.

Spel: Roel Swanenberg

Regie: Jef Van gestel 

Geluidsontwerp: Wannes Deneer 

Bewegingsadvies: Karolien Verlinden

Kostuums: Maartje Van Bourgognie 

Lichtontwerp en techniek: Jean-Lou Caglar 

Bewegingsadvies: Karolien Verlinden

Deze productie kwam tot stand in coproductie met Tuning People, met de steun van STROOM, de cultuursubsidie voor beloftevol talent van de provincie Limburg en De Vlaamse Gemeenschap, Kunsten en Erfgoed.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 10,00
Vriendenpas, -26 jaar, EDC: 7,00 euro / Kansentarief met UiTPAS Regio Brugge: 2,00 euro

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Organisatie

CC de Brouckere Torhout