The Golden Glows - Clubconcert Sunrise

'The Golden Glows brengen je in een bedwelmende roes.' Cuttingedge.be

'Dromerige stukken alterneren constant met elektrische, rauwe uitbarstingen. Deze plaat staat buiten de tijd, en dat zal op lange termijn haar kracht zijn.' De Standaard

Een akoestisch trio dat straalt als een ondergaande zon

Met hun nieuwe album keren The Golden Glows terug naar de bron. Met één gitaar en drie stemmen brengen ze poëtische songs die recht naar de essentie gaan.

Een zonsopgang staat symbool voor hoop, wedergeboorte, heruitvinding, creatie en een nieuw begin. 'Sunrise' is dan ook een treffende titel voor de eerste release van The Golden Glows op het Nederlandse Excelsior Recordings, want hun nieuwe album is zowel een wedergeboorte als een terugkeer naar de essentie.

Met één gitaar en drie stemmen creëren de Glows een akoestisch universum dat refereert aan de grote songschrijvers uit de popgeschiedenis – denk Leonard Cohen, Nick Cave en Nick Drake – maar onmiskenbaar eigen wordt door hun typische, warme driestemmigheid. De nieuwe songs staan in een lange traditie die de band door de jaren kon absorberen via eerdere songbooks en projecten, maar tegelijk ook modern en poëtisch klinken. Dit is een driestemmige singer-songwriterplaat die, zoals de titel het al aangeeft, een baken van hoop, licht en warmte wil zijn in onzekere tijden.

Nieuwe single 'Blue Crystal Fire' The Golden Glows - Blue Crystal Fire [Radio] (dropmark.com)

Gitaar, zang: Bram Van Moorhem

Zang: Nel Ponsaers & Katleen Scheir

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Vriendenpas, -26 jaar, EDC: 13,00 euro / Kansentarief met UiTPAS Regio Brugge: 3,2 euro

Organisatie

CC de Brouckere Torhout

Categorie