FroeFroe & Theater Tieret - Prins Arthur V (8+) Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Heerlijk, onversneden figurentheater met een absolute topcast


Een keihard verhaal over de minst sympathieke poppenspeler ooit. 

Een bezeten marionettist die ondanks verregaande reuma in zijn handen nog een laatste keer wil schitteren op 'Le Grand Concours Des Marionettes et des Poupettes', in aanwezigheid van de keizer zelf. Hiervoor koopt zijn moeder hem een dwergmeisje, Zenna, dat beetje bij beetje leert hoe ze Arthurs perfecte marionette kan zijn. 
Het is hard werken om de bewegingen van een pop perfect na te doen en de touwtjes strak gespannen te houden. Tijdens deze charade van bedrog en manipulatie groeien de autistische Arthur en de kleine Zenna beetje bij beetje naar elkaar toe.

'De Terugkeer van Prins Arthur Zenig de Vijfde' is een mooi en intrigerend verhaal van Benny Lindelauf met schitterende sprookjesachtige karakters en een verrassend plot. Het baadt in een macabare sfeer vol humor, in de beste Tim Burton-traditie.

Joost Van den Branden van Theater Tieret liet zijn talent als schrijver reeds meermaals zien bij zijn eigen gezelschap maar ook in 'Labyrint' bij FroeFroe. Nu bewerkt hij, in een coproductie tussen FroeFroe en Tieret, het verhaal van Arthur, de beste poppenspeler ter wereld (volgens hemzelf en zijn moeder). Samen maken ze hiervan een verrassende en poëtische voorstelling, die ruikt naar Pulicinella met een vleugje kaneel.Met: Joost Van den Branden, Bart Van Der Heijden, Gert Dupont, Annelore Stubbe, Ellen De Mul (stage)
Live - muziek: van en door Luna Janssens (stage)
Tekst: Benny Lindelauf, Joost Van Den Branden en cast
Regie: Marc Maillard

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 10,00
Vriendenpas, -26 jaar, EDC: 7,00 euro / Kansentarief met UiTPAS Regio Brugge: 2,00 euro

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Organisatie

CC de Brouckere Torhout