Avondfilm - Killers of the flower moon

'Misdaadwestern ‘Killers of the Flower Moon’ is een van Scorsese’s meest stijlvolle films' ★★★★ - Trouw


Killers of the Flower Moon is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van het rijke imperium van de inheemse Osage-cultuur en hoe de vrouwen van dit volk slachtoffer werden van subtiele uitbuiting.

We zien het plan langzaam vorm krijgen; laat blanke mensen trouwen met Osage-vrouwen om vervolgens hun rijkdom af te pakken na hun 'plotselinge' overlijden.

Van begin tot eind wordt deze drieënhalf uur durende film overspoeld door pijn, verdriet en dood. De film is hierdoor grimmig, maar juist daardoor weer indrukwekkend.

Earnest (DiCaprio) wordt ook verliefd op een Osage-vrouw, maar niet met goede bedoelingen. Hun liefde lijkt aanvankelijk oprecht, maar na verloop van tijd wordt Earnest gemanipuleerd door zijn gluiperige oom (De Niro).

De film laat goed zien hoe de personages worden verteerd door hebzucht. Ze spreken neerbuigend over het Osage-volk en de vrouwen, alsof het bijna geen mensen zijn, maar obstakels die uit de weg geruimd moeten worden om dichter bij het verkrijgen van hun olierechten en rijkdommen te komen. Het maakt Killers of the Flower Moon een thematisch zware film, niet voor de tere zieltjes.

Als je op zoek bent naar een echte film en geen eenvoudig hersenloos popcornvermaak, dan is Killers of the Flower Moon daarop het juiste antwoord.


Vijf sterren voor Killers of the flower moon: Leonardo DiCaprio verbluft in waargebeurd misdaadepos - ad.nl


Regie: Martin Scorsese

Met o.a. Leonardo Dicaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone, Jesse Plemons en Brendan Fraser

Engelstalig gesproken, Nederlands ondertiteld

De voorstelling start STIPT om 20:00u!

Er is een pauze voorzien van 10 minuten wegens de duur van de film (3.5u)!!

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 7,00
Kansentarief met UiTPAS Regio Brugge : 1,4 euro / Vriendenpas : 4 euro / -26j of EDC : 4 euro

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Organisatie

CC de Brouckere Torhout

Categorie