Avondfilm - Dune 2

"Dune: Part Two is een explosie van ideeën, groots en meeslepend, een gesamtkunstwerk dat grandioos het intergalactische orgel bespeelt." - ★★★★★, Trouw

"Dune: Part Two: hiervoor is cinema uitgevonden!" - ★★★★, De Standaard

 

In het spectaculaire tweede deel van de verfilming van Frank Herberts beroemde sciencefictionromanreeks zint Paul Atreides (Timothée Chalamet) op wraak op degenen die voor de ondergang van zijn familie gezorgd hebben.

"This is only the beginning". Dat waren de laatste woorden in 'Dune' (2021). In deel twee gaat de reis van Paul Atreides verder. We treffen Paul aan in de woestijn van Arrakis, in gezelschap van de Vrijmans. Samen zullen ze de strijd met de Harkonnens aanbinden.

De cast uit deel 1 keert terug, maar er zijn ook enkele nieuwe gezichten, waaronder klinkende namen als Florence Pugh, Austin Butler, Léa Seydoux en Christopher Walken. De muziek komt opnieuw voor rekening van Hans Zimmer.

Regisseur Denis Villeneuve geeft aan dat waar het eerste deel contemplatief is, deel twee een spectaculair oorlogsepos is met veel actiescènes, gedraaid op nieuwe locaties in Boedapest, Abu Dhabi, Jordanië en Italië. De centrale thema's uit Frank Herberts romanreeks – geloof, cultuurverschillen, macht, corruptie en het effect van geweld, armoede en onderdrukking op samenlevingen – komen scherper in beeld.


Regisseur: Denis Villeneuve

Met: Timothée Chalamet, Florence Pugh, Rebecca Ferguson, Zendaya, Léa Seydoux, Austin Butler, Christopher Walken,..

Duur: 166 min

Er is geen pauze voorzien tijdens de film


Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 8,00
Vriendenpas, -26j en EDC: 5,00 euro / Kansentarief met UiTPAS Regio Brugge: 1,6 euro

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Inschrijven

Organisatie

CC de Brouckere Torhout

Categorie