Alexia Leysen & Valentijn Dhaenens / BRUT - KNAUS

Corona

Door veranderende coronamaatregelen is ons programma onder voorbehoud. In geval van annulering van een voorstelling, worden tickethouders gecontacteerd en worden tickets terugbetaald. Meer info i.v.m. onze coronamaatregelen vind je op onze pagina 'coronamaatregelen'.

Inleiding

Kom je graag naar de inleiding van 'BRUT / KNAUS' ? Dit jaar zijn we genoodzaakt om met een beperkte capaciteit te werken. Inschrijven vooraf is dus noodzakelijk. Dit kan je doen door hier jouw gratis tickets te bestellen voor de inleiding.


In 3.500 pagina’s pende de Noor Karl Ove Knausgård de strijd van zijn ziel neer. Voorbij de schaamte en met de taal als instrument probeert een man de banaliteit van zijn kleine leven te overstijgen, en spaart daarbij niets of niemand...

Geïnspireerd door dit prikkelende materiaal creëerden de ijzersterke acteur Valentijn Dhaenens en theatermaker Alexia Leysen ‘KNAUS’.

Als God dood is en de hemel leeg, zoekt ‘KNAUS’ naar wat van waarde is in dit universum. We zien een man die tussen de luiers en de sterren zichzelf staande probeert te houden rond de vraag: 'Wie ben ik?' De monoloog zoomt genadeloos in op onze diepe behoefte om als mens gezien te worden.

In de pers
Een zeldzaam ontwapenend gebeuren.
De Standaard

Grijpt naar de keel.
Theaterkrant

Credits
SPEL: Valentijn Dhaenens
REGIE: Alexia Leysen
TEKST: Alexia Leysen en Valentijn Dhaenens, geïnspireerd op leven en werk van Knausgård
SCENOGRAFIE: Stef Stessel
DRAMATURGIE: Mieke Versyp
TECHNIEK: Thomas Vermaercke
PRODUCTIELEIDING: Yuni Mahieu
PRODUCTIE: BRUT, De Studio en d e t h e a t e r m a k e r
UITVOEREND PRODUCENT: De Studio
COPRODUCTIE: Vooruit
MET DE STEUN VAN: Vlaams Fonds der Letteren en Vlaamse Overheid
MET DANK AAN: Freek Vielen, De Nwe Tijd, Troubleyn, Greet Jacobs, Suzanne Grotenhuis en iedereen uit THE KNAUSGÅRD/HASSELBLAD SERIES
IN SAMENWERKING MET: BIB Torhout

 

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Inschrijven