Balletto di Roma - Giselle

Een indrukwekkende herinterpretatie van het romantische ballet Giselle

Het vermaarde Balletto di Roma liet twee hedendaagse choreografen los op het romantische ballet Giselle uit 1841. Serussi en Haring tekenen samen voor een indrukwekkende herinterpretatie van dit verhaal, waarin de oude liefdestragedie tussen een graaf en een boerenmeisje plaatsmaakt voor herkenbare relatieworstelingen.

Itamar Serussi danste bij de befaamde Israëlische Batsheva Dance Company. Zijn stukken zijn speels, fysiek en humorvol. De romantische pas-de-deux en solo’s uit de eerste akte van Giselle worden bij hem invoelbare scènes over liefde en bedrog tussen mensen van vlees en bloed.

“Serussi zet de bewegingstaal centraal, wat resulteert in indrukwekkende groepschoreografieën die de technische kwaliteit van de dansers tonen.” De Theaterkrant Nl

Chris Haring, die in 2005 het Weense gezelschap Liquid Loft oprichtte, brengt in zijn multimediale werk met film, beeldende kunst en nieuw gecomponeerde muziek echte en verzonnen werelden bij elkaar. In de tweede akte diept hij met grote verbeeldingskracht het thema wraak uit.

“Bij Haring golft de emotie letterlijk door het tienkoppige corps de ballet der Wili’s. Zij, geesten van maagden, verbeelden de wraakzucht van de bedrogen vrouwen en, in een orgiastisch tafereel, hun gefnuikte lust.” NRC Handelsblad

Inleiding om 19.15 uur

De voorstelling kadert in het project Bij de buren.

Credits
Algemeen directeur: Luciano Carratoni
Artistiek directeur: Francesca Magnini
Choreografie: Itamar Serussi Sahar, Chris Haring/Liquid Loft
Concept: Peggy Olislaegers
Originele muziek: Adolphe Adam
Herwerking muziek: Richard Van Kruysdijk, Andrea Berger

Praktische informatie

Wanneer

Inschrijven