Binti - film

De 12-jarige Binti droomt ervan om een bekende vlogger te worden zoals haar idool Tatyana. Maar op een dag moet ze met haar papa Jovial vluchten voor de politie, die hen het land wil uitzetten. Terwijl Binti Elias al vloggend helpt met zijn Red de Okapi Club, rijpt er bij haar een perfect plan: haar papa moet trouwen met Elias z'n mama, zodat ze in het land kunnen blijven.

Winnaar Beste Film (professionele jury) op het JEF festival, winnaar Grote prijs en speciale vermelding van kinderjury op FIFEM (Montréal).

Kinderen kunnen al vloggend hun dromen waarmaken. Zoals Binti, die het recht opeist om te dromen, net zoals haar leeftijdsgenoten. Binti is een Vlaamse jeugdfilm van Frederike Migom met o.a. Bebel Tshiani Baloji (Binti), Mo Bakker (Elias), Joke Devynck (mama Elias), Baloji (papa Binti), Tatyana Beloy en Aboubakr Bensaihi.

Thema(s): (sociale) media, internet, burgerzin, gezin en familie, conflicthantering, migratie, multiculturele samenleving, vriendschap en liefde, weerbaarheid, natuur en milieu

 

Credits
Regie: Frederike Migom
België, 2019
Nederlands gesproken
Genre: langspeelfilm

Duur: 90 minuten

Prijs: € 4

Max. aantal leerlingen: 350

Lesmateriaal: beschikbaar

Reserveringen: zie online reservatieformulier LO

 

 

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Contact

Categorie