Bla Bla Bla Blues - Freek De Craeker & Femke Platteau

Femke Platteau en Freek De Craecker studeerden beiden Drama aan het KASK te Gent. Samen met Frans van der Aa en Raf Walschaerts (Kommil Foo) maakten ze de voorstelling Stekeblind bij 4Hoog. Daarmee toerden ze reeds twee seizoenen door Vlaanderen en Nederland.

Na de fijne samenwerking bij 4Hoog besloten ze een eigen kindervoorstelling te maken: Bla Bla Blues.

“Het is altijd iemand die het gedaan heeft. En als het gedaan is, is het altijd iemand geweest. Ik heb het altijd al gezegd. Ik heb dat van in het begin al gezegd. Mij kunnen ze niets verwijten. Als ze het aan mij vragen, ik weet van niks. Ik ga mij daar niet mee bemoeien. Iedereen het zijne. Ieder diertje zijn pleziertje. Ik ga het eens goed zeggen. Alles kan veranderen. Alles. En ik maar mijn best doen.”

Bla Bla Blues laat een fragmentarische collage zien van mensen die zoeken naar een waardevol bestaan in een geïndividualiseerde wereld.

Het decor laat een muur van een appartementsgebouw uit de jaren tachtig zien. Diverse personages passeren de revue, elk struggelen ze op hun manier met hun alleen-zijn. De personages zetten de televisie op en krijgen een wereld te zien waar alles is verbloemd en een mooie versie van het leven laat zien… 

Credits
Gemaakt en gespeeld door: Femke Platteau en Freek De Craecker
Coach: Katrien Valckenaers en Frans Van der Aa
Dramaturgie: Kristof Van Baarle
Kostuums: Sietske Van Aerde
Decor: Het Kabinet
Muziek: Jonas Detavernier, Willem-Alexander Langlet en Mathijs Steels Assistentie productie: Celine Vanhoutte
Productie: One Eyed Jack vzw

Duur: nog niet bekend

Prijs: € 5

Max. aantal leerlingen: 150

Lesmateriaal: beschikbaar

Reserveringen: zie online reservatieformulier LO

 

 

 

 

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Contact