Na bijna 25 jaar: (eindelijk) het boek Rock Torhout, biografie van een verdwenen festival

Nog op zoek naar een geschenk voor moeder- of vaderdag? Cultuurcentrum de Brouckere i.s.m. Belpop Bonanza brengt een boek uit over Rock Torhout.

Na de Belpopwandeling, nu ook het Belpopboek over Rock Torhout.

21 jaar lang (van 1977 tot 1998) was Torhout enkele dagen het middelpunt van de wereld. In 'Rock Torhout, Biografie van een verdwenen festival', gaat Jan Delvaux op zoek naar het geheim achter 'het beste festival ter wereld'. Een boek vol sterke verhalen en foto's van festivalgangers, artiesten en medewerkers. On stage, off stage & back stage.
Noël Steen werkte intensief mee aan het boek en tal van bekende Torhoutenaars - waaronder Maaike Cafmeyer, Peter Vandermeersch en Hilde Crevits - geven weer hoe zij Rock Torhout beleefden.
'Rock Torhout, Biografie van een verdwenen festival' is niet alleen cultureel erfgoed maar ook een unieke trip down memorylane.

Jan Delvaux is muziekjournalist en sinds jaar en dag gefascineerd door de Belgische muziekscene. Hij schrijft voor Humo, levert bijdragen voor Radio 1 en is de externe harde schijf van Belpop op Canvas.

‘Rock Torhout. Biografie van een verdwenen festival. 1977-1998.’ is vanaf maandag 19 april te koop in het Vrijetijdshuis, het Stadskantoor, bij tal van lokale handelaars (Standaard Boekhandel, Trio Fashion, Bioguy, Topdisk, 't Gazetje, Kiosk, 't Winkeltje) en via de webshop van Belpop Bonanza. Kostprijs is 23 euro.

Gepubliceerd op maandag 19 april 2021 14.05 u.