Coronamaatregelen

Deze pagina wordt telkens zo snel mogelijk aangepast naar de huidige situatie in navolging van de opgelegde maatregelen door de federale en plaatselijke overheid. 
Gezien de situatie soms snel verandert, is het mogelijk dat wij de tijd nog niet hebben gehad om deze pagina aan te passen. Graag willen wij je dan ook vragen om rekening te houden met de laatste aanpassingsdatum.

Laatste aanpassingsdatum: 09/06/2021


Publiek


Gelieve zeker volgende maatregelen te volgen tijdens je bezoek aan het cultuurcentrum, bovenop de al aangekondigde maatregelen van de overheid:

 • Als je ziek bent, blijf je thuis. Mensen die in de zeven dagen voor het evenement symptomen vertoonden of ziek waren mogen niet deelnemen aan evenementen.
 • Volwassenen uit een risicogroep zijn welkom op onze activiteiten, maar hun aanwezigheid impliceert dat zij zelf een inschatting van het risico gemaakt hebben.
 • Binnen al onze gebouwen is het dragen van mondmasker verplicht vanaf +12 jaar. 
  Ook in de zalen is het dragen van een mondmasker verplicht per beslissing van de federale overheid.
  Draag ook voor onze buitenactiviteiten een mondmasker. 
 • Ontsmet je handen bij de zuil aan de ingang van het gebouw.
 • Hou 1.5 meter afstand, doe een mondmasker aan.
 • Volg het circulatieplan en de signalisatie in het gebouw.
 • Geef voorrang aan mensen die de trap afdalen.
 • Ga niet met meer dan 1 bubbel in de lift.
 • Vermijd samenscholing aan de toiletten, er zijn toiletten voorzien op het gelijkvloers en boven.
 • Koop online je ticket indien mogelijk, betaal contactloos aan de balie indien mogelijk.
 • De vestiaire wordt onbemand en onbewaakt, jassen mogen uitzonderlijk meegenomen worden in de zalen.
 • Neem plaats op de stoel die je toegewezen werd en verplaats je niet voor, tijdens of na de voorstelling, uitgezonderd van noodzakelijke verplaatsingen. Je betreedt en neemt plaats in de theaterzaal per bubbel. 
 • De voorstelling gaat zittend door.

Respecteer de maatregelen van de Vlaamse Overheid, Lokaal Bestuur Torhout en het cultuurcentrum. Op die manier kan iedereen cultuur beleven op een aangename manier.

Besmet? Neem dan contact op met één van de volgende nummers of per mail, zodat wij de andere toeschouwers kunnen verwittigen: 050 22 11 50, ccdb@torhout.be
Stijn Vanmaekelbergh : 050 89 36 08, stijn.vanmaekelbergh@torhout.be.

Jouw naam wordt niet doorgegeven aan de andere toeschouwers.

Wens je graag meer informatie? Bel of mail gerust het cultuurcentrum en we brengen je graag op de hoogte.Zaalhuurders

Zaalhuurders zijn zelf verantwoordelijk voor het goede verloop van de activiteit, de nodige vergunningen (Event Risk Matrix, …) en het communiceren van de maatregelen naar hun publiek toe. Voor meer informatie kunnen zij terecht op onze website (zie bijvoorbeeld publiek), sectorgidscultuur.be, hun steunpunt (zie vi.be of De Federatie), …

Wij hanteren per lokaal een aangepaste maximumcapaciteit om de nodige afstand te kunnen garanderen, dit in regel met de algemene coronamaatregelen. Als er wordt afgeweken van deze richtlijn is dit de volledige verantwoordelijkheid van de zaalhuurder. Deze aangepaste capaciteit kan je terugvinden bij zaalhuur.

Heb je vragen? Neem gerust contact op met het cultuurcentrum.


Artiesten

Het cultuurcentrum doet het nodige om de artiesten in een veilige omgeving te ontvangen. Het is echter een gedeelde verantwoordelijkheid om deze veilige omgeving blijvend te bewaken. Voor meer informatie kan je terecht op sectorgidscultuur.be en vraag - mocht dit nog niet tot bij jullie gekomen zijn - het draaiboek van het cultuurcentrum op bij je contactpersoon.