De zomer van Cultuurcentrum de Brouckere

Om jullie post-quarantaine en post-lockdown van de nodige portie cultuur te voorzien, ontwikkelt Cultuurcentrum de Brouckere een zomerprogramma in samenwerking met andere Torhoutse stadsdiensten. Coronaproof uiteraard en bij voorkeur in onze tuin. Als dit dan toch een thuisblijfzomer wordt, dan wel een levendige, warme, vol prikkelende cultuurverrassingen. Jullie zijn van harte welkom!

Op donderdag 2 juli komt Han Solo met een flitsende nieuwe show, die brandend actueel is! Hij kijkt hierin terug op zijn quarantaine en die van zijn medemens maar hij kijkt ook vooruit. Hoe moet het nu verder? Kom naar Han solo’s mobilhome en lach zoals nooit tevoren, in openlucht en veilig.
Ook op donderdag 9 juli hebben we een brandend actuele act gepland. Pianiste Katrien Verfaillie scoorde dé corona-hit ‘Kunnik Nemi Na Joen Komn’. Live is Pigeon on Piano een fenomeen. Luisteren en kijken is bijna een filmische ervaring.
Kennen jullie Ief Postino nog? De charmante postbode die Limburg met Italië verbindt en een rubriek had in 'Iedereen Beroemd'? Ief vertelt op donderdag 6 augustus in 'Post!' op een zeer intieme en persoonlijke wijze zijn ervaring over de ontmoetingen met de schrijvers en ontvangers. Verhalen over vriendschap, relaties, afscheid, heimwee, liefde… Een parel van een voorstelling, echt het ontdekken waard!

Ook samen met je kroost kan je bij ons terecht deze zomer op onze familiezondagen 12 juli en 9 augustus.
Zondag 12 juli kunnen jullie tekenen op de ramen van ons cultuurcentrum; samen creëren op de grote geluidssculpturen van Amadeo kollectif en een unieke foto laten maken door de XXL-one, een retro steltenloper. Tenslotte kunnen jullie genieten van de voorstelling Olifant en Krokodil (5+) van Anna's Steen, naar de boeken van Max Velthuijs.
Zondag 9 augustus is het rondjes draaien op de 'Mallemolen': een volledig uit hout gemaakte carousel met dierenfiguren. Gaan je kiddos liever wat sneller? Bouw je eigen zeepkar! In onze DIY zeepkarrenrace ben je zowel de racepiloot als de mechanieker! Uitrusten van al dat ravotten doen we met 'Springtime', een "over the top" romantische komedie in de traditie van de stomme film. Van eerste ontmoeting tot "en ze leefden nog lang en gelukkig…"

Hou je van wandelen en muzikale weetjes? Dat treft! Deze zomer wordt er een op maat gemaakte Belpop Bonanza Stadswandeling ontworpen. Vanaf 21 juli!

Is er trouwens niets gepland, maar heb je wel zin in een avondje uit? Dan kan je ook terecht in onze pop-upbar 'Bar Provisoir', want het charmantste koppel van het land Hermen en Annelies staat deze zomer voor jullie klaar.

Tot zomers!

Gepubliceerd op woensdag 24 juni 2020 11.13 u.