Firgun Ensemble - Aperitiefconcert Uniek Klassiek

Door veranderende coronamaatregelen is ons programma onder voorbehoud. In geval van annulering van een voorstelling, worden tickethouders gecontacteerd en worden tickets terugbetaald. Meer info i.v.m. onze coronamaatregelen vind je op onze pagina 'coronamaatregelen'.

Geen tickets meer beschikbaar? Schrijf je in op de wachtlijst. Per maand verhogen wij mogelijks onze capaciteit in navolging van de coronamaatregelen. Personen op de wachtlijst krijgen voorrang!

Het Firgun Ensemble is een Belgische kamermuziekgroep die ontstaan is voorjaar 2017 uit studenten maar vooral ook vrienden van de koninklijke conservatoria van Antwerpen en Brussel. Ze specialiseren zich in het repertoire voor klarinet en strijkkwartet.

Firgun wordt intensief gecoacht door Guy Danel, Tony Nys (Malibran Quartet) en France Springuel. 

In januari 2018 wonnen ze niet alleen de eerste prijs van het Storioni Willem Twee Concours maar ook de publieksprijs. Als bekroning werd hiervoor het Firgun Ensemble uitgenodigd door NPO Radio 4 om hun radiodebuut te maken vanuit de Spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Het Firgun Ensemble is sindsdien een graag geziene gast op tal van internationale podia (Grachtenfestival in Amsterdam, Arte Amanti festival in Vlaanderen en NJO-muziekzomer). Ze speelden recitals in het Muziekgebouw Eindhoven, Podium Klassiek Eindhoven, De Singel Antwerpen, Muziekinstrumentenmuseum Brussel.

'Firgun' is een onvertaalbaar woord uit het Hebreeuws en betekent zoveel als: 'Blij zijn om het geluk dat een ander te beurt valt'.

Programma:
Glazunov - Rêverie Orientale
Mozart - Quintettsatz
Swerts - Elegia
Stanford - Fantasy No.1
Mozart - Kwintet

Bezetting:
Ludovic Bataillie - Viool 1
Ciska Vandelanotte - Viool 2
Emile Souvagie - Klarinet
Jasmien Van Hauthem - Altviool
Karin Broeckhove Ibarra - Cello

Info
www.firgunensemble.com

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Grote Kapel Ten Walle

Inschrijven

Categorie