Four aces guitar quartet - Concert Uniek Klassiek Uitverkocht

Wat als... Mozart gitaar had gespeeld

Wie een decennium aan de weg timmert, heeft iets te vieren. Onder het motto 'Wat als Mozart gitaar had gespeeld', grasduint het Four Aces Guitar Quartet in het rijke klassieke repertoire van lang voor de klassieke Spaanse gitaar doorbrak. Ze brengen een selectie van klassiekers, bewerkt door het populairste gitaarkwartet van België. Een reis doorheen drie eeuwen muziekgeschiedenis in een toegankelijk concert waarin bekend, onbekend, bemind en onbemind elkaar ontmoeten.
Verwacht je aan Mozart, Debussy, Rachmaninoff en nog vele anderen, maar ... dan wel op minstens 24 snaren.
Want stel je voor dat Bach, Mozart en Debussy in plaats van een piano of klavecimbel een gitaar hadden gehad om te componeren. Spraken we dan vandaag over die Wohltemperierte Gitarre? Of was het dan Concerto voor Gitaar K448?
Speelser dan het Four Aces Guitar Quartet wordt klassiek niet. Tien jaar na hun debuut zijn deze vier in maatpak opgetrokken jongens de Vlaamse klei ontgroeid. Hun cd 'Odyssee' was een succes tot in China toe. Hun volgende album zal draaien rond de hypothese 'Wat als Mozart gitaar had gespeeld?'.
In 2013 werd het ensemble de laureaat van Supernova. In 2017 won het kwartet de internationale kamermuziekcompetitie Paola Ruminelli in Ossola (Italië).
Laat je oren verrassen door een trip down classical lane.

Credits
Four Aces Guitar Quartet zijn:
Menno Buggenhout, Inti De Maet, Bart Venken, Stein Verrelst

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 15,00
Basistarief: 15,00 €; 60+: 14,00 €; -26: 12,00 €; Sociaal tarief: 3,75 €; Groepen vanaf 15 personen: 13,00 €

Waar

Grote Kapel Ten Walle

Contact

Categorie