Ginter

Uniek Klassiek

Ginter is de intergemeentelijke culturele samenwerking van Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Koekelare, Kortemark, Oudenburg, Torhout en Zedelgem. Deze acht partners zorgen voor een rijk gevarieerd aanbod op vlak van kunsten, bibliotheken en erfgoed binnen de regio.

Vanaf 1 januari 2020 valt de samenwerking onder het nieuwe decreet ‘bovenlokaal cultuurwerk’, waarbij Ginter een regierol dient op te nemen in het regionale culturele veld en ook meer ‘transversaal’ (over sectoren heen) zal werken.

Ook in het nieuwe cultuurseizoen komt er een reeks Uniek Klassiek-concerten: kleinschalige, hoogstaande klassieke voorstellingen op verrassende en unieke locaties. Dit aanbod is warm aanbevolen voor de muzikale fijnproever!

Het volledige aanbod van de Gintergemeenten vind je driemaal per jaar in de Gintergazet (gratis abonnement via info@ginter.be) en in de maandelijkse nieuwsbrief (aanmelden via www.ginter.be).


Alvast veel genot en schoonheid gewenst binnen dit brede cultuurpalet.

Programma Uniek Klassiek 2019 -2020

20/10/2019 Kerk Bekegem - Laurentiusconcert met Pandora² : Muziek op de weg naar Compostella3

09/11/2019 Stadskantoor Torhout - Wouter Dewit

24/11/2019 Grote Kapel Ten Walle Torhout - Bram Nolf, Hans Ryckelynck & Luc Loubry

07/12/2019 Jonkhove Aartrijke - Marc Erkens: Waar muziek echt over gaat

19/04/2020 Tuin van de Hoop Koekelare - Cosy Brass Quartet

09/05/2020 Kerk Kortemark - Jeroen van Veen i.s.m. theaterkantoor.nl : The best of Einaudi

Jonge makers

Vanaf het nieuwe seizoen gaat Ginter ook samenwerken met Jonge makers en jaarlijks een groot project met hen opzetten. Zij krijgen een creatieve vrijplaats om aan bestaande cultuurprojecten een nieuwe richting te geven volgens hun eigen artistieke inzichten en achtergrond. Onze Jonge Makers aan zet … je zal er nog van horen!