granvat & Quan Bui Ngoc - Come On Feet

'Artiesten én publiek gaan samen op in een gevoel van enthousiasme. De muzikanten spelen voor de dansers en het publiek begint spontaan mee te dansen.'
London Jazz News

Een symbiose van street- & clubdance met hedendaagse dans en live muziek

'Come On Feet' ontstond vanuit de liefde van granvat (Bert en Stijn Cools) voor electronic dance music en de fascinatie om deze muziekstroming in al zijn subgenres live op podium uit te voeren.

Doorheen de geschiedenis ontstonden en ontwikkelden vele muziekgenres zich samen met een bijhorende dansstijl. Elk met een eigen typerend karakter, vaak met een gedeelde vocabulaire. In 'Come On Feet' wordt er vertrokken vanuit afro, house, krump, afrohouse en footwork.

Footwork is een subgenre dat enorm tot de verbeelding spreekt. Deze muziek- en dansstijl ontwikkelde zich binnen de straatcultuur van Chicago en heeft zich de laatste jaren snel globaal verspreid. Typerend is het snelle voetenwerk in battles, gecombineerd met uptemporitmes. In 'Come On Feet' wordt footwork, samen met house en afro, als dansstijl gepresenteerd, met live uitgevoerde clubmuziek.

In een team met vijf dansers en twee muzikanten en onder leiding van choreograaf Quan Bui Ngoc (les ballets C de la B) zoekt granvat de ontmoeting op tussen de urban clubcultuur en moderne dans.

Concept en muziek: granvat (Bert Cools, Stijn Cools)
Zang: Boule Mpanya
Choreografie: Quan Bui Ngoc
Dansers: Samantha Mavinga, Boule Mpanya, David Kinkela, Joffrey Anane, Alex the Cage, Raquel Suarez Duenas
Met de steun van: Sabam for Culture
Ontwerp geluid: Nick Symons
Ontwerp licht: Nico De Rooij
Film: Robin De Cock
Management: Rockoco
Coproductie: KAAP, STUK, deSingel

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 16,00
€13,00 (Vriendenpas, EDC, -26) €4,00 (Sociaal tarief)

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Organisatie

CC de Brouckere Torhout