Het Nieuwstedelijk/Fien Leysen - Wie We Zijn Geannuleerd

Door veranderende coronamaatregelen is ons programma onder voorbehoud. In geval van annulering van een voorstelling, worden tickethouders gecontacteerd en worden tickets terugbetaald. Meer info i.v.m. onze coronamaatregelen vind je op onze pagina 'coronamaatregelen'.

Geen tickets meer beschikbaar? Schrijf je in op de wachtlijst. Per maand verhogen wij mogelijks onze capaciteit in navolging van de coronamaatregelen. Personen op de wachtlijst krijgen voorrang!

In 'Wie We Zijn' kijkt Fien Leysen terug op waar ze vandaan komt, en hoe identiteit gevormd wordt.

Het onderzoek start bij haar eigen grootvader die piloot was voor het Belgische leger. Langs verhalen over vliegtuigen die beschoten werden, en kogels die de cockpit doorboorden, komt Fien via omwegen uit bij verschillende experts. Ze zoekt antwoorden bij een bioloog, een filosoof, een psycholoog, een ornitholoog, een boeddhist, een digital expert, en een robot ontwerper. In de voorstelling wisselt tekst zich af met beeld, en komen deze experts allemaal aan bod.

'Wie We Zijn' is de opvolger van haar bejubelde eerste voorstelling 'Wat (niet) weg is' en wordt al even straf gebracht.

In de pers
Leysen kan poëtisch raken, doseert perfect en prikkelt ook de gedachten
De Standaard

Credits
TEKST EN SPEL: Fien Leysen
MUZIEK: Bert Hornikx
SCENOGRAFIE: Manu Siebens
DRAMATURGIE: Els Theunis & Adriaan Van Aken
MET DANK AAN DE INTERVIEWGASTEN: Fredo De Smet, Jan De Coster, Rachel, Tom Hannes, Frank De Winne, Koen Leysen, Paul Verhaeghe, Johan Braeckman en Maarten Larmuseau.
MET DE STEUN VAN: de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid en Gallop Tax shelter.

Praktische informatie

Wanneer

Waar