Jeffrie Devriese & Gaby Marcus - Beeldhouw- & schilderkunst

In 2024 blazen Jeffrie Devriese en Gaby Marcus, beiden uit Torhout, elk 75 kaarsjes uit. Reden genoeg voor een unieke dubbeltentoonstelling.

Sinds begin jaren '70 maakt de Torhoutse kunstenaar Jeffrie in binnen - en buitenland kunst voor de huiskamer, de tuin en monumentale werken voor het openbaar terrein. Hij is steeds op zoek naar nieuwe materies, vormen en kleuren. De drang naar vrijheid krijgt nog meer vorm wanneer Jeffrie vleugels creëert aan diverse van zijn werken. Een terug te vinden constante, is de omwikkeling van zijn werken, alsof je ze zou kunnen ontrafelen, ontvouwen en het interne ervan opzoeken.

Gaby Marcus (°1949, Torhout) schildert een wereld van zijn dromen, waarin zijn fantasie en gevoel een belangrijke rol krijgen. Hij schildert vanuit een innerlijke noodzaak: om wat hem gevoelsmatig raakt, vorm te geven. Stukjes uit het dagelijkse leven die worden gekneed tot beelden. Hij schept een nieuwe werkelijkheid, waarin hij de dialoog met de kijker opzoekt. Zijn droomlandschappen kan je best omschrijven als lyrisch abstract.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Organisatie

CC de Brouckere Torhout