Mag Anders? Anders Mag!

Vanuit Cultuurcentrum de Brouckere Torhout werken we samen met een aantal enthousiaste vrijwilligers en TROSSO intussen al een paar maand aan het stadsbreed project 'Mag anders? Anders mag!' rond 'diversiteit' in de meest ruime zin van het woord.

Dit participatief project wenst een samenleving te promoten waar 'Anders zijn mag!'

De Torhoutse basisscholen, Tordale, Kunstacademie Torhout, VIVES, De Beelderij, Vorming TIC Rembert, De Ent, Hart boven hard en ook individuele kunstenaars bewerken enthousiast en creatief kartonnen dozen in het thema van het gedicht 'Je bent zo mooi anders' van Hans Andreus (gedicht © Hans Andreus, 1974). Er kunnen nog dozen afgehaald worden in het cultuurcentrum.

De bewerkte dozen worden tentoongesteld in de hal van het cultuurcentrum van 8 t/m 25 januari 2020.

Aan het project is ook een luik programmering (school, familie en avond) verbonden dat door het cultuurcentrum wordt uitgewerkt met voorstellingen, films en workshops in de week van 12 t/m 17 januari 2020 (meer info en tickets op www.ccdebrouckere.be).

Neem een selfie met de door jou versierde doos en post de foto op social media #zomooianders #torhout, tag het cultuurcentrum de Brouckere en maak kans op een vrijkaart voor één van de voorstellingen die het cultuurcentrum programmeert in het kader van dit project.

Op zondag 12 januari brengt Laika de familievoorstelling De Passant (6+). Sommige mensen voelen zich overal thuis. Anderen zijn er hun hele leven naar op zoek, vol verlangen naar een plek om te blijven en eindelijk thuis te komen. Maar wat is dat eigenlijk, thuis? De Passant is een heerlijke mengeling van slapstick, acrobatie en speelsheid met veel muziek. Er is creatieve omkadering na de voorstelling.

De film If Beale Street could talk wordt op dinsdag 14 januari 2020 gedraaid. "Een esthetisch bedwelmende ode aan de liefde, maar ook aan een systematisch bedwelmende ode aan de liefde, maar ook aan een systematische onderdrukte bevolkingsgroep". De Morgen, Lieven Trio

TROSSO voorziet omkaderingsactiviteit bij de film.

De food performance Witlof from Syria van en met Sien Vanmaele gaat door op donderdag 16 januari in zaal 't Centrum, Beerstraat 20. Een ontroerende neerslag van ontmoetingen in de keuken met mensen van Syrische afkomst.

Op zaterdag 17 januari staat i.s.m. de Ginterpartners het concert Refugees for Refugees geprogrammeerd dat je meeneemt op een muzikale reis langs de Zijderoute, met topmuzikanten uit Syrië, Irak, Afghanistan, Pakistan en Tibet, die als vluchteling in België terechtkwamen. Hun liederen vertellen het verhaal van hun land van oorsprong en de weg die ze aflegden. Door bruggen te slaan tussen muzikanten uit verschillende tradities ontstaat er een rijk en innovatief geluid, dat symbool staat voor interculturele ontmoetingen in een diverse samenleving. Ook bij dit concert wordt omkadering voorzien.

Je kan het project volgen op www.ccdebrouckere.be en de Facebookpagina van het Cultuurcentrum de Brouckere.