Niet echt, wel waar - Fernand

Niet echt, wel waar. is een voorstelling over voorstellingen en alles wat daarbij komt kijken. Vier acteurs en een stagiair nemen je mee langs de geheimen, codes en afspraken van het theater. Waarom gaat het licht uit in het begin? Wat voor verhalen bestaan er allemaal? Hoe werkt 'acteren'? Wie is er verliefd op wie? En wat is een goed einde?

Niet echt, wel waar. is een speelse inleiding tot het medium theater voor de eerste graad middelbaar.

FERNAND is een toevalstreffer. Bram, Carl, Jonas en Steven begonnen in 2017 in opdracht van 30CC te werken aan een voorstelling over theater. De vier Leuven-zonen ambieerden een soort 'Dagelijkse kost over theater'. Maar dan zonder eten én zonder Jeroen Meus.

Snel bleek dat ze er ook graag een vrouw bij wilden en werd Sabien er bij gehaald. En toen Carl zijn regisseurspet aantrok om er voor te gaan zitten, vroegen ze aan Heleen om als vijfde speler mee op scène te klimmen. Bram, Carl, Heleen, Jonas, Sabien en Steven kennen elkaar uit het Leuvense. Na veel bilaterale samenwerkingen zijn ze heel blij om samen deze voorstelling aan de wereld te tonen.

Samen vertegenwoordigen zij LUCA School of Arts, KASK, RITCS, de Toneelacademie Maastricht én Lamda in Londen. Dat leverde best pittige discussies op over wat theater nu eigenlijk wél en nu eigenlijk niet is. Wat zij alvast wel alle zes delen is spelplezier en daar loopt de voorstelling van over.

 

Credits
Van en met: Steven Beersmans, Heleen Desmet, Bram Kelchtermans, Sabien Van Moorter, Jonas Van Thielen, Carl von Winckelmann
Techniek: Bregt Janssens
Productie: 30CC

Duur: 60 minuten

Prijs: € 6

Max. aantal leerlingen: 200

Lesmateriaal: niet beschikbaar

Reserveringen: zie online reservatieformulier SO

 

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Contact