Radio Fiona, de kinderpodcast!

Radio Fiona is een luisterverhaal in drie delen perfect voor kinderen (6+).
Conciërge Fiona dwaalt door een lege schouwburg en interviewt de dingen rondom haar... Het theater komt zo terug tot leven!

Aflevering 1

Conciërge Fiona zit helemaal alleen op het podium van een prachtige schouwburg en neemt ons mee in haar radioprogramma. Ze doet een interview met zichzelf en dan ineens begint alles rondom haar te leven. De balletvloer wil zijn zegje doen, het theatergordijn doet mee aan een quiz en huisdramaturg Dramaturgini legt uit waarom acteurs 'dikke merde’ zeggen voor hun optreden begint, oftewel ‘dikke kaka’. En wie is die mysterieuze Mega Muze op het schilderij in de foyer?

Luister hier via Spotify

Aflevering 2

Het is spannend voor Fiona. Ze moet naar de kelder waar een walvis woont. Wanneer ze terug boven komt klampt iedereen haar aan om iets te zeggen voor de radio. Fiona heeft het dan ook druk! Ze neemt ons mee de trappen op naar het vierde balkon en doen een kwisje met het plafond. Daar leren we waarom er zoiets bestaat als applaus en hoe je een hele wereld kan fantaseren rond e´e´n simpele zin. Mega Muze, de blote vrouw op het schilderij blijft echter slapen. Wordt ze ooit wakker?

Luister hier via Spotify

Aflevering 3

Fiona is verdrietig en kruipt in het souffleurshok want daar voelt ze zich altijd beter. En daar komt ze niet meer uit. Tot Mega Muze ineens wakker wordt! Fiona hoort gelach in de verte en vertrekt op haar ronde. De trapleuning doet mee aan haar kwisje en Dramaturgini vertelt over iets heel speciaals: de lach. Wanneer Fluffy de wcborstel in huilen uitbarst, helpt Fiona haar met een uitzonderlijke massage. En net wanneer Fiona afscheid wil nemen van de luisteraar, krijgt ze van haar vrienden een groot cadeau: een overweldigende show vol muziek en dans die niemand onberoerd laat !

Luister hier via Spotify

Gepubliceerd op woensdag 17 februari 2021 11.12 u.