SKaGeN - TODAY I KILL YOU

Door veranderende coronamaatregelen is ons programma onder voorbehoud. In geval van annulering van een voorstelling, worden tickethouders gecontacteerd en worden tickets terugbetaald. Meer info i.v.m. onze coronamaatregelen vind je op onze pagina 'coronamaatregelen'.

Geen tickets meer beschikbaar? Schrijf je in op de wachtlijst. Per maand verhogen wij mogelijks onze capaciteit in navolging van de coronamaatregelen. Personen op de wachtlijst krijgen voorrang!

De maatregelen rond de indijking van Covid-19 geven deze voorstelling een extra dimensie. Mede daarom is deze voorstelling zeker te ontdekken waard!

Een ijzersterke dialoog tussen moeder en zoon

'TODAY I KILL YOU' vertelt een universeel verhaal, in een vorm die de complexiteit van de moeder-zoonrelatie in al haar aspecten weergeeft: de liefde, de woede, de erotiek, het zich willen verwijderen, het nooit van elkaar los geraken, de taboes, het ongezegde, het teveel aan woorden, de zelfhaat, …

Moeder en zoon zijn op weg met de auto. Ze raken hevig in discussie met elkaar en houden halt om het uit te praten. Dat uitpraten duurt de voorstelling lang. In en uit de auto, niet wetend waar te beginnen, waar naartoe, waarheen terug te keren. Tot ze ergens geraken…

De voorstelling speelt zich niet af in de beslotenheid van een theater, maar op een parking. De sociale distantie, die ook het publiek moet aanhouden tijdens de voorstelling, geeft het gevoel van isolatie weer die de zoon en de moeder ten opzichte van elkaar ervaren. Elke toeschouwer zit alleen op een stoel en krijgt een (ontsmette) hoofdtelefoon. Het individualiseert je ervaring en geeft je het gevoel dat de personages in je hoofd zitten.

Een excellente voorstelling gespeeld door twee fantastische acteurs: reizende ster Bjarne Devolder (o.a. Bastaard), en intussen vaste waarde in het landschap Clara van den Broek (o.a. de KOE).

'Het resultaat is een ijzersterke dialoog tussen moeder en zoon op het scherpst van de snee' - Concertnews (****1/2)

Concept: Bjarne Devolder
Tekst, spel en regie: Bjarne Devolder, Clara van den Broek
Coaching: Valentijn Dhaenens
Beeld en geluid: Jeroen Wuyts, Eric Engels
Kostuum: Barbara De Laere
Zakelijke leiding en coördinatie: Korneel Hamers
Met de steun van: De Vlaamse Gemeenschap, De Studio

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 15,00
Tickets zijn beschikbaar vanaf 22 juni.

Waar

Sint-Jozefinstituut

Organisatie

Cultuurcentrum de Brouckere