Stefaan Van Brabandt, Frank Focketyn & Sien Eggers - SARTRE & DE BEAUVOIR Geannuleerd

Deze voorstelling is geannuleerd. Tickethouders worden persoonlijk gecontacteerd.

Na 'SOCRATES', 'MARX' en 'SPINOZA' komt filosoof en theatermaker Stefaan Van Brabandt met het vierde luik in zijn theaterreeks rond grote filosofen. Geen monoloog, maar een dialoog deze keer. En wel tussen het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie. Frank Focketyn & Sien Eggers spelen Jean-Paul Sartre & Simone de Beauvoir.

Jean-Paul Sartre wordt beschouwd als de vader van het existentialisĀ­me. In zijn romans, toneelstukken en filosofische werken staat steeds de mens centraal. In een wereld zonder God moet hij volgens Sartre trouw blijven aan zijn essentie als mens en de verantwoordelijkheid niet uit de weg gaan om zelf zin en betekenis te scheppen.

Simone de Beauvoir geldt als de belangrijkste schrijfster, filosofe en feministe van de moderne tijd. Haar klassieker “De Tweede Sekse” geldt als de bijbel van het feminisĀ­me en veranderde voorgoed het denken over de rol van de vrouw in een door mannen gedomineerde wereld.

Jean-Paul & Simone waren publieke intellectuelen en iconische rolmodellen die het sociale, politieke en filosofische denken van een hele generatie bepaald hebben.

Welke betekenis heeft hun filosofie vandaag nog? Is de feministische strijd waar de Beauvoir voor ijverde nog steeds actueel? Wat betekent het om authentiek mens te zijn?

Wie twee seizoenen geleden Johan Heldenbergh op onze planken zag staan met Stefaans tekst rond Marx weet aan wat men zich kan verwachten: een theaterstuk dat majestueus gecomponeerd werd en gebracht wordt door twee straffe acteurs.

De voorstelling wordt ingeleid om 19.15 uur.

Credits
CONCEPT, TEKST EN REGIE: Stefaan Van Brabandt
SPEL: Sien Eggers, Frank Focketyn
DRAMATURGIE: Wannes Gyselinck
PRODUCTIE: De Verwondering
COPRODUCTIE: Het Zuidelijk Toneel en Arenbergschouwburg Antwerpen

Praktische informatie

Wanneer

Waar