TG Maastricht - Een meeuw Bij de buren. Geannuleerd

Onze ticketverkoop start op 22 augustus.

Door veranderende coronamaatregelen is ons programma onder voorbehoud. In geval van annulering van een voorstelling, worden tickethouders gecontacteerd en worden tickets terugbetaald. Meer info i.v.m. onze coronamaatregelen vind je op onze pagina 'coronamaatregelen'.

Na hun succesvolle ervaring met 'Noem het maar liefde', werken de gelauwerde schrijver Ilja Leonard Pfeijffer en acteur/regisseur Michel Sluysmans opnieuw samen aan een vernieuwde en sprankelende versie van één van de bekendste stukken uit de toneelliteratuur: Anton Tsjechovs 'De Meeuw'.

'Een meeuw' speelt zich af in een theaterfamilie. Moeder Arkadina staat als actrice aan de top van haar roem, maar voelt de hete adem van de jongere generatie in haar nek. Ze heeft een relatie met de sterschrijver Trigorin, wiens talent kleiner is dan zijn bekendheid doet vermoeden. Arkadina’s zoon Kostja droomt van een carrière als toneelschrijver, zijn vriendinnetje Nina wil actrice worden.

Alle personages hopen op een mooier leven. Vergeefs. Want dromen van een ander leven is altijd mooier dan dat leven zelf.

'Een meeuw' wordt een feest van mislukkingen, bevolkt door personages die spijt hebben van het verleden, dromen van de toekomst, maar vergeten te leven in het nu.

Smachtende zielen die het geluk net niet binnen handbereik hebben. Het kan niet anders dan dat het publiek zich hierin zal herkennen.

In de pers
Toneelgroep Maastricht maakt van Ilja Leonard Pfeijffers ‘Noem het maar liefde’ een feest van een voorstelling

Volkskrant (★★★★★)

Credits
TEKST: Ilja Leonard Pfeijffer naar Anton Tsjechov
SPEL: Wendell Jaspers, Thijs Römer, Maartje van de Wetering, Jouman Fattal, Fania Sorel, Tarik Moree, Dries Vanhegen en Nick Renzo Garcia
REGIE: Michel Sluysmans

Info
'Een meeuw' vindt plaats in de Koninklijke Stadsschouwburg (Vlamingstraat 29, 8000 Brugge) om 20.00 uur. We vertrekken met de bus stipt om 19.00 uur in Torhout aan de voorkant van het cultuurcentrum.

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Koninklijke stadsschouwburg Brugge