Theaterkoffer

Inhoud

Het Antwerpse jeugdtheater hetpaleis ontwikkelde i.s.m. de West-Vlaamse Cultuurcentra en met steun van de Provincie West-Vlaanderen een theaterkoffer die leerlingen van de lagere school moet leren wat theater is.

Deze theaterkoffer bevat een visueel en educatief lessenpakket voor het basisonderwijs. Het ding ziet eruit als een grote kist, maar als je die opentrekt, komt er een compleet theater in miniatuur tevoorschijn. De theaterkoffer dient om leerlingen vertrouwd te maken met een theatergebouw, hen te leren wat er allemaal komt kijken bij een voorstelling en, niet het minst, om hen een juist kijkgedrag bij te brengen.

De koffer bevat allerlei materialen en een boekje met kijk- en doe-opdrachten. Joke van Leeuwen maakte het ontwerp en leverde de bijbehorende tekst, gebaseerd op haar in 1988 verschenen boekje 'We zijn allang begonnen, maar nu begint het echt. Pieke maakt toneel.' Via het verhaal van Pieke komen de kinderen in contact met acteurs, met Dingemans de rekwisiteur, Saar de decorontwerpster, Lichtjebert de lichttechnicus of Regelina van de P.R.

Een leuke en interessante voorbereiding als u met uw klas(sen) een schoolvoorstelling komt bijwonen

Bekijk een filmpje

 

Doelgroep

1ste tot 6de leerjaar

 

Voorwaarden

telkens van woensdag tot woensdag, zie reservatieformulier

 

Prijs

Gratis, € 25 wordt aangerekend per beschadigd of verloren voorwerp, € 25 wordt aangerekend indien de koffer in slordige staat teruggebracht wordt

 

Reserveringen

zie reservatieformulier