Titus - FroeFroe en Compagnie Lodewijk/Louis

Waar is het breekpunt?
Op welk moment geeft een goed menend en vredelievend mens het op?
Wat doe jij als iemand je kind, vrouw, vriend of geliefde iets aandoet?
Wanneer kraak je en neem je het recht in eigen hand?


Dat dilemma is waar Compagnie Lodewijk/Louis en FroeFroe zich op hun groteske en absurd-komische manier over buigen met TITUS. Gebaseerd op Shakespeare’s ‘Titus Andronicus’ maken ze een muzikale theatervoorstelling over een angst die zich vandaag steeds meer in onze contreien manifesteert: dat de wraak het zal halen van de vergeving. Door het machismo van nationale en internationale leiders weerklinkt de taal van de vergelding steeds luider. 75 jaar Europese vrede, is het een luxe die te lang duurde?

Compagnie Lodewijk/Louis en FroeFroe vinden mekaar in de liefde voor klassiek drama, zwarte humor en de combinatie van beeld en muziek. In Titus Andronicus vinden ze de speeltuin waarin al deze liefdes elkaar kunnen bevruchten.
Yves De Pauw bewerkt de tekst tot een explosief, hedendaags Tarantino-script en blijft tegelijk trouw aan Shakespeares’ versvorm. Mike De Ridder (NoMoBS) plaatst zijn hip-hop vers van de straat naast de beats en zang van Stijn Cole. Topacteurs zorgen samen met geweldige poppen en hun spelers voor exceptioneel spelplezier in een verhaal over het punt waarop een man en een vrouw breken en meegaan in de waanzin van de vergelding?

Vrij naar Titus Andronicus van de heer W. Shakespeare. Een coproductie van Compagnie Lodewijk/Louis en Theater FroeFroe met steun van Taxshelter België, de Vlaamse Gemeenschap, het Vlaams Fonds voor de Letteren en de Stad Antwerpen.

 

Credits
Tekst: Yves De Pauw naar W. Shakespeare
Regie: Yves De Pauw en Marc Maillard
Met: Yves De Pauw, Iris Van Cauwenbergh, Hanne Torfs, Mike De Ridder, Gert Dupont, Dries De Win, Kelly De Mol, Koen Swanenberg e.a.
Muziek: Hihop door Mike De Ridder en Salahdine Kacemi (NoMoBS) en Bella Bimba nummer door Hanne Torfs onder de muzikale leiding van Stijn Cole.
Poppen, decor: FroeFroe atelier door Bruno Smeyers, Ina Peeters, Janneke Hertoghs, Patrick, Jan en Marc Maillard
Kostuuums: Astrid Michaelis met assistentie van Lotte Boonstra

Duur: 90 minuten

Prijs: € 6

Max. aantal leerlingen: 350

Lesmateriaal: beschikbaar

Reserveringen: zie online reservatieformulier SO

 

 

 

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Contact

Categorie